Lappalainen tyytyväinen Audi TT -avaukseensa Saksassa

10.5.2016 / 16:20
Saako olla nimmari? Joonas Lappalainen ajaa toista kauttaan Audi TT -cupissa Saksassa.

[ A- ] / [ A+ ]

Audi Sport TT Cupin ensimmäinen osakilpailu ajettiin kuluneena viikonloppuna Hockenheimissa DTM-sarjan avauksen yhteydessä. Joonas Lappalainen ajoi sijat kolme ja neljä.

TT Cupin kilpailu viikonloppu pitää viime vuoden tyyliin sisällään 50 minuutin harjoituksen, puolen tunnin aika-ajon. Näiden lisäksi ajetaan kaksi kilpailulähtöä joiden kierrosmäärä riippuu radasta, kokonaiskeston ollessa noin puoli tunti per lähtö. Täksi vuodeksi aika-ajo on kokenut muutoksen, nyt kuljettajajilla ei ole käytössään ns. Push-to-pass nappia, jolla moottoriin saa tehoa lisää 30 hevosvoimaa.

Lauantain kisaan Lappalainen starttasi ruudusta kolme, eikä pystynyt parantamaan sijoitustaan.

–Alussa oli kovaa vääntöä Marschallin ja Linden kanssa, mutta kaikki kolme ajettiin sen verran virheettömästi eikä avautunut paikkaa iskeä. Toisaalta auto oli hyvissä säädöissä keliin nähden. Tietysti turva-auto haittasi hiukan kilpailua, ja kun kisa vielä keskeytettiin, kun kaksi autoa kolaroi ennen uusintastarttia, niin lopussa oli vain kaksi kierrosta aikaa kisata, Lappalainen raportoi.

Viikonlopun toinen kilpailu ajettiin todella lämpimissä olosuhteissa. Ilmanlämpö hipoi 30 astetta ja radan lämpö oli parhaimmillaan yli 50 astetta. Viimeiseen lähtöön oli kaikilla edessä uudet renkaat, ja se ketä saisi renkaat kestämään parhaiten.

Kakkosruudusta startannut Lappalainen jäi startissa paalulta startanneen Marschallin taakse ja Linde pääsi akkospaikalle. Lappalainen pääsi jo toiseksi Marschalin autoon ripustuksen pettäessä odottomattomasti. Maalissa sijoitus oli kuitenkin neljäs, kun Höfbauer ja Nielsen pääsivät ohi ennen kilpailun puolta väliä.

–Ei vaan päässyt kovempaa, auto muuttui aliohjaavaksi ja muutin ajotyyliä kokoajan jotta ei tulisi enempää kuokkaan. No, tärkeät pisteet kuitenkin tässä vaiheessa, ja täytyy muistaa, että kausi on pitkä. Olen sarjassa nyt kolmantena, ja pisteen ero kakkossijaan ei ole oikeasti mitään, jatkoi Lappalainen toisen kilpailun läpi käymistä.

Toisenkin startin voitti Van Der Linde, joka on hieman eri asemassa kuin muut sarjan kuljettajat. Van der Linde on Audi Sportin Racing Academyn kuljettaja, ja hänellä on mahdollista testata TT Cupin autolla, kun muilta se on ehdottomasti kielletty.

Sarjan seuraava kilpailuviikonloppu on jo toukokuun lopussa, kun TT Cup ajaa yhtenä luokkana ennen legendaarista Nurburingin 24 tunnin kilpailua.

– Nurburgringin kilpailu tulee olemaan varmasti hieno, paikalla saattaa olla hiukan väkeä. Viime vuoteen poiketen, ajetaan tänä vuonna tässä kisassa GP-rataa. Katsotaan mitä saadaan aikaan, Lappalainen totesi.

Lähde ja kuva: Joonas Lappalainen tiedote

Lue myös Emil Lindholmin kommentit Audi TT -avauksesta


Facebook kommentit