Lappi eteni Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 finaaliin – Ehdolla myös Läpimurto-palkinnon saajaksi

2.12.2017 / 16:38
Esapekka Lappi ja Janne Ferm juhlivat kesällä Jyväskylän voittoa (Kuva: Ivo Kivistik / Red Bull).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen Urheilugaalan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat julkistettiin lauantaina. Rallin MM-sarjassa tänä vuonna hienoja otteita esittänyt Esapekka Lappi on ehdolla vuoden 2017 Läpimurto-palkinnon saajaksi. Lisäksi Lapin Suomen MM-rallin voitto eteni Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 -yleisöäänestyksessä finaaliin.

Suomen Urheilugaalan kuuden eri palkintokategorian ehdokkaista Suuri raati tulee äänestämään seuraavan kuukauden aikana voittajat, jotka palkitaan Uno-palkinnoilla 18. tammikuuta Helsingissä järjestettävässä Urheilugaalassa. Urheilugaalan palkintoluokkien ehdokkaat julkistettiin lauantaina.

Tänä vuonna rallin MM-sarjassa WRC-tasolla debytoinut Esapekka Lappi on ehdolla vuoden 2017 Läpimurto-palkinnon saajaksi. Lapin lisäksi ehdolla kyseiseen palkintoon ovat yhdistetyn Eero Hirvonen, sekä koripalloilija Lauri Markkanen. Urheilugaalan tiedote esittelee kyseisen palkinnon seuraavalla tavalla:

– Läpimurto-voittaja on tehnyt urallaan selkeän loikan kohti lajinsa kansainvälistä huippua tai aivan terävimmälle huipulle asti. Näyttävä nousu ei ole jäänyt keneltäkään urheilunystävältä huomaamatta ja sykähdyttävät saavutukset ovat nostaneet urheilijan koko kansan tietoisuuteen.

Lappi voitti kaudella 2016 rallin MM-sarjassa WRC2-luokan maailmanmestaruuden ja solmi kaudelle 2017 sopimuksen Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin kanssa. Lappi avasi kilpailukautensa Portugalissa toukokuussa päättäen kilpailun kahteen neljänneksi nopeimpaan erikoiskoeaikaan. Seuraavassa osakilpailussa Italiassa Lappi oli hienosti neljäs ja olisi ilman vaihdelaatikon ongelmia noussut palkintopallille. Lapille kyseessä oli vasta uran toinen MM-ralli WRC-kalustolla, mutta siitä huolimatta hän ajoi eniten pohja-aikoja, kuusi.

Puolassa Lapin ja kartanlukija Janne Fermin taival päättyi keskeytykseen jo heti alussa, mutta heinäkuun lopulla Jyväskylässä kotiyleisön edessä kaksikko iski kultasuoneen ja oikein kunnolla. Suomen MM-rallista tuli komean esityksen päätteeksi uran ensimmäinen MM-rallin voitto ja tuo saavutus on myös ehdolla Urheilugaalassa vuoden 2017 Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Lapin Suomen MM-rallin voitto eteni kymmenen eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukkoon ja näin ollen se kilpailee yleisöäänestyksen finaalivaiheessa yhdeksän muun ehdokkaan kanssa. Finaalivaiheen yleisöäänestys käynnistyi lauantaina ja eniten ääniä saanut ehdokas tullaan palkitsemaan Suomen Urheilugaalassa tammikuussa. Finalistien joukossa on myös Valtteri Bottaksen uran ensimmäinen F1-voitto, jota Kimi Räikkönen täydensi kolmannella sijallaan.

Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 -äänestys löytyy täältä.

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit