MOTORSPORT

Lappi on Mäkisen käsissä kultakimpale: “Annetaan mahdollisuus”

Toyotan WRC-tallin päällikkö Tommi Mäkinen hehkuttaa Portugalissa MM-rallidebyyttinsä WRC:llä tekevää Esapekka Lappia. 26-vuotias Lappi pääsee näyttämään kyntensä vihdoin sekuntikellot käyden.

Toyotan tiedotteessa ei sanota mitä ralleja Lappi Portugalin lisäksi ajaa, mutta mm. kustannussyistä oli kohtuullista arvioida, että kyseessä olisivat Euroopassa ajettavat osakilpailut.

– Esapekka on erittäin nuori ja nälkäinen kuljettaja, se nyt on selvää. Mutta hänellä ei ole ollut kovinkaan paljon aikaa testata autoa ennen ensimmäistä ralliaan. Tiedän, että hän tulee tekemään parhaansa, ja hänen tavoitteensa on sama kuin muillakin, eli tulla maaliin ja kerätä mahdollisimman paljon informaatiota, Mäkinen sanoo tallinsa tiedotteessa.

Lappi on toistaiseksi toiminut testikuskin roolissa.

– Auton kanssa voimme edelleen tehdä paljon kehitystä, ja hän roolinsa kehitystyössä tulee olemaan tärkeä. Toki testeissä oppii, mutta eniten oppii oikeissa kilpailuissa muita vastaan. Siksi teimme päätöksen ajattaa Esapekkaa ja Jannea muutamissa ralleissa tänä vuonna. Lisäksi on hyvä antaa nuorille kavereille mahdollisuus, Mäkinen sanoo.

Lue myös Lappi: “Tämän eteen olen työskennellyt koko elämäni”

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com