Lappi paljasti Walesin voiton salaisuuden: “Kylki edellä!”

31.10.2016 / 14:00
Esapekka Lappi ja Janne Ferm Walesin MM-rallissa 2016 (Kuva: Jaanus Ree - Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäistä kertaa urallaan Iso-Britannian MM-ralliin osallistunut ja heti WRC2-luokan voittoon ajanut Esapekka Lappi totesi perjantaina kolmannen erikoiskokeen jälkeen, että nyt hän ymmärtää miten tässä rallissa pitää ajaa. Rallin jälkeen Lappi paljasti mikä salaisuus tuon kommentin taakse kätkeytyy, lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Kylki edellä, 25-vuotias Skoda-kuljettaja nauratti mediaa.

Heti rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Esapekka Lappi kolautti auton peräosaa puuhun sillä seurauksella, että Skodan “kontti” oli sen verran hurjassa kunnossa, että moni epäili jo Lapin menestysmahdollisuuksien menneen heti kättelyssä. Lappia tilanne ei huolestuttanut.

– Tunsin heti sen osuman jälkeen, että auto toimii hyvin ja osumasta tuli ainoastaan kosmeettisia haittoja auton taka-osaan, se ei ollut mikään ongelma. Jatkoin siitä ihan normaaliin tapaan.

Lappi hävisi ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajan ajaneelle Teemu Suniselle 15,7 sekuntia, mutta jo kolmannella erikoiskokeella Lappi siirtyi WRC2-luokan johtoon, eikä tuosta paikastaan enää luopunut koko rallin aikana.

Voitto oli Lapille WRC2:ssa kauden kolmas ja koko uralla kuudes. Ensimmäistä kertaa Iso-Britannian MM-ralliin osallistunut Lappi oli odottanut kilpailusta vaativissa olosuhteissa vaikeampaa kuin mitä se lopulta oli.

– Odotin, että täällä ajaminen olisi ollut vieläkin vaikeampaa mudan takia, mutta loppujen lopuksi se olikin helpompaa kuin olin ennakkoon ajatellut.

 

 

“Tälläistä en ole aiemmin nähnyt kuin elokuvissa”

WRC2-luokan maailmanmestaruuden voittaakseen Lapin pitää sijoittua kahden ja puolen viikon päästä käynnistyvässä Australian MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteistä ajavista kuljettajista kahden parhaan joukkoon. RC2-luokkaan mukaan ilmoittautuneita kuljettajia on kahdeksan, mutta WRC2-luokan MM-pisteistä ajaa Lapin lisäksi ainoastaan neljä muuta kuljettajaa.

– Kyllähän siellä pitäisi olla ihan mahdollista ajaa kahden parhaan joukkoon, mutta tämä on moottoriurheilua ja mitä tahansa voi tapahtua. Kyseessä on pitkä ralli, katsotaan mitä tapahtuu, Lappi pohti tulevaa.

Lappi ei ole aiemmin urallaan Australiassa kilpaillut, mutta sama tilanne on myös lähes kaikilla muilla WRC2-luokkaan osallistuvilla kuljettajilla. Myös Hubert Ptaszekille, Nicolas Fuchsille ja Khalid Mohammad Al-Suwaidille edessä on uran ensimmäinen Australian MM-ralli. 52-vuotias Jourdan Serderidis ajoi Australiassa vuonna 2014, mutta meriitit uralta ovat sitä tasoa, että Lappi peittoaa kreikkalaisen vaikka peruuttaisi koko matkan lähdöstä maaliin.

Lapin kartturina jo seitsemättä vuotta peräkkäin nuotteja lukeva 36-vuotias Janne Ferm osallistui kuljettajansa tavoin myös ensimmäistä kertaa Iso-Britannian MM-ralliin.

– Todella nopeat tiet, aivan kuten Suomessa ja Puolassa, mutta pito vaihtelee enemmän ja se tuo mukanaan yllättäviä tilanteita. Täällä mennään vauhdilla kylki edellä mutkiin vaikka nuotin mukaan sen ei pitäisi olla mahdollista ja sitten ihmetellään, että mitä tapahtui, Ferm kuvaili.

Myös siirtymäosuuksilla erikoiskokeiden välissä riitti haasteita.

– Jossain paikoissa oli todella ahdasta mennä. Ja jotta pysyttiin aikataulussa, niin esimerkiksi renkaan vaihtoihin tai mudan putsaamiseen autosta ei jäänyt juurikaan aikaa.

Maailmaa nähneelle kartanlukijalle Wales maana oli positiivinen yllätys, varsinkin kun “silmänruokaa” mahtui matkan varrelle runsaasti.

– Maisemat täällä olivat fantastiset, tälläistä en ole aiemmin nähnyt kuin elokuvissa, Ferm naurahti.

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa 17-20. marraskuuta.

Esapekka Lapin ja Janne Fermin WRC2-voitot

Portugali 2013
Puola 2015
Suomi 2015 ja 2016
Saksa 2016
Wales 2016

Lapin ja Fermin kausi 2016

Monte Carlo

Ei ajanut WRC2-luokan MM-pisteistä, RC2-luokassa 2.

Ruotsi

WRC2-luokassa 3.
Ulosajo pudotti voittotaistelusta 8. ek:lla
Nousi sijalta 10. seitsemällä ek:lla kolmanneksi

Italia

WRC2-luokassa 9.
Tukivarsi petti lauantaina, ajoi sitä ennen 15,8 sekunnin luokkajohdossa

Puola

WRC2-luokassa 3.
Johti ennen kahta viimeistä erikoiskoetta luokkaa 19,4 sekunnilla
Rengasrikko toiseksi viimeisellä ek:lla pudotti kolmanneksi

Suomi, Saksa ja Wales

WRC2-luokassa voittojen hattutemppu, Lappi ei ajanut Saksan ja Walesin välissä Korsikassa, eikä Espanjassa

Australia

Mikäli ajaa voittoon tai toiseksi, voittaa WRC2-luokan maailmanmestaruuden

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit