Lappia ei nähdä erikoiskokeilla lauantaina – “Minun virheeni, näistä täytyy ottaa oppia”

1.7.2017 / 00:10
Esapekka Lappi oli hyvässä vauhdissa ennen keskeytystään (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin varsin pirteästi alkanut Puolan MM-ralli päättyi keskeytykseen päivän kolmannella erikoiskokeella. Lappia ei nähdä Ralli 2 -säännön turvin enää mukana kilpailussa tänä viikonloppuna.

Esapekka Lappi oli ajanut perjantain kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle viidenneksi nopeimmat ajat ja kolmen erikoiskokeen jälkeen kokonaistilanteessa sijoitus oli myös viides, 12,6 sekuntia kärjessä ajaneesta tallikaverista Jari-Matti Latvalasta jääneenä. Rallin neljäs erikoiskoe kuitenkin koitui Lapin menestysmahdollisuuksien kohtaloksi, kun Toyota Yaris WRC pysähtyi tien varteen.

– Kaikki sujui hyvin. Okei, oli vaikeaa, koska oli niin mutaista, mutta me löysimme olosuhteisiin nähden hyvän vauhdin. Sitten yhdessä oikealle kääntyvässä mutkassa “leikkasin” hieman liikaa ja (sisämutkassa) osuimme kiveen jota ei oltu merkitty nuottiin. Se rikkoi jousituksen. Minun virheeni ja näistä täytyy ottaa oppia, Lappi kommentoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Myöhemmin talli tiedotti, että Lapin auton vaurioita ei saada korjatuksi, joten kolmatta Toyotaa ei nähdä Ralli 2 -säännön turvin enää mukana rallissa tänä viikonloppuna.

– On valitettavaa, ettemme voi jatkaa, koska mitä enemmän kilometrejä saan ajaa, sitä paremmaksi tulen. Ennen tuota tapahtunutta auto tuntui hyvältä ja säädöt olivat erittäin hyvät, Lappi harmitteli kesken jäänyttä kisaansa.

Edellisessä MM-rallissa Italiassa kolme viikkoa sitten Lappi ajoi eniten pohja-aikoja ja sijoittui lopputuloksissa neljänneksi.

Lue myös! Latvala menetti kärkipaikan, mutta on edelleen mukana voittotaistelussa – “Olin liian varovainen” (30.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit