MOTORSPORT

Lario vahvasti matkalla kohti luokkavoittoa – “Ei vielä liikaa mietitä tulevaa”

Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ajoivat täyden kympin päivän Saksan MM-rallissa lauantaina.

Suomalaiskaksikko nakutti tasaisen varmasti päivän kahdeksan erikoiskoetta läpi ja johtoasema WRC3-luokassa säilyi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lauantain suoritukseen. Meillä oli iso johtomarginaali jo perjantain jälkeen, mutta onnistuimme tänään säilyttämään sen. Ei ole otettu yhtään turhia riskejä. Aika varmasti on ajeltu, mutta kovaa pitää silti mennä. Tänään tiellä oli paljon soraa ja mutaa. Oli vedettävä kieli keskellä suuta ja keskittyminen piti olla koko ajan tapissa, Taisko Lario kommentoi.

Lauantaina Saksassa ajettiin muun muassa kuuluisa Panzerplatten liki 40 kilometriä pitkä erikoiskoe kahteen kertaan. Peugeot 208 R2 -autolla ajava Lario selvitti haasteen upeasti.

– Yhdellä pätkällä meiltä lähti rengas vanteelta, mutta se ei onneksi tyhjentynyt. Oli vähän tuuriakin matkassa. Muuten ei juuri ohjelmaa ollut. Panzerplattella osattiin hyvin varoa kivisiä paikkoja, eikä meiltä mennyt rengasta. Yksi hyppy tultiin aika nenilleen alas, mutta se kuuluu lajiin.

Larion johtoasema WRC3-luokassa on turvallinen, sillä toisena oleva italialainen Enrico Brazzoli on lähes kolmen minuutin päässä.

– Sarjan kannalta voitto olisi tosi hieno tähän paikkaan. Se nostaisi meidät MM-sarjassa toiseksi. Huomenna on kuitenkin vielä yli 70 ek-kilometriä jäljellä, joten ei vielä liikaa mietitä tulevaa. Rallissa voi tapahtua mitä vaan. On meillä kuitenkin sen verran iso johtoasema, että kyllä me voitto tuodaan kotiin. Maltti on valttia huomennakin, Lario korosti.

Saksan MM-rallin päätöspäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 8.49 Suomen aikaa. Ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 72,18 kilometriä.

WRC3-luokan tilanne 15/18 ek:n jälkeen

1) Taisko Lario (Peugeot) 2.58.58,6
2) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 2.50,4
3) Louise Cook (Ford) + 19.01,4

Larion keskinopeus: 85,0 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Lario 10, Brazzoli 5

Teksti: Taisko Larion tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com