MOTORSPORT

Lariolle heti pettymys Puolan MM-rallin avauksessa – “Ei ole mahdollista!”

Puolan MM-rallissa torstaina ajetun avauserikoiskokeen epäonnisin kuljettaja oli uransa ensimmäistä MM-rallia ulkomailla ajava Taisko Lario, jonka matkanteko päättyi lähes välittömästi startin jälkeen teknisten ongelmien takia. Lario jatkaa Ralli 2 -säännön turvin kilpailua myös perjantaina, mutta aikaeroa luokan kärkisijoihin tuli kesken jääneen erikoiskokeen takia jo lähes valovuoden verran.

Ranskalaisen CHL Sport Auto -tiimin Peugeotilla ajava Taisko Lario yhdessä kartanlukijansa Sami Ryynäsen kanssa osallistuvat Puolan MM-rallissa RC4-luokkaan, jossa mukana on myös toinen suomalainen, Fordia käskyttävä Max Vatanen. Vielä torstaina ajetulla testierikoiskokeella Larion auto toimi hyvin, mutta illalla ajettu ensimmäinen erikoiskoe toi ison pettymyksen.

– Ei ole mahdollista! 400 metriä startista ensimmäisellä erikoiskokeella ja molemmat vetoakselit poikki, Lario harmitteli Facebook-sivullaan.

Lario kuitenkin starttasi perjantain ajopäivään Ralli 2 -säännön turvin ja oli aamun ensimmäisellä erikoiskokeella luokan yhdeksänneksi nopein. Eroa pohja-ajan ajaneeseen Jon Armstrongiin kertyi 10,9 sekuntia. Kokonaistilanteessa eroa kärkeen on kuitenkin jo yli 10 minuuttia, torstaina kesken jääneen erikoiskokeen tuoman aikasakon takia.

“Tiet ovat nopeita ja kapeita”

20-vuotias Taisko “Tade” Lario ajaa tänä vuonna rallin SM-sarjan SM3-luokan lisäksi Peugeot 208 Rally Cup -sarjaa Ranskassa. Ennen Puolan MM-rallia Lario on ajanut urallaan yhden MM-osakilpailun, kun hän osallistui vuosi sitten Suomen MM-ralliin. Puolan nopeille sorateille nuorukainen lähti täynnä intoa.

– Todella hienoa osallistua Puolan ralliin. Tiet ovat nopeita ja kapeita, tarkkaan ajettavia. Myös uraa tulee varmasti, sillä tiepohjat ovat pehmeää hiekkaa. Lähdemme hakemaan hyvää nousujohteista kisaa ja sen myötä hyvää tulosta. Ensikertalaisena tässä rallissa täytyy muistaa, että kisa on pitkä, eikä se ratkea vielä ensimmäisillä pätkillä, Lario kommentoi tiedotteessaan ennen nuotitusjaksoa.

Puolan jälkeen Lario nähdään mukana heinäkuun lopulla Keski-Suomen sorateillä Suomen MM-rallissa, mutta jatkon suhteen MM-rallien osalta kaikki on vielä auki.

– Mitään pitempiä jatkosuunnitelmia MM-sarjan suhteen meillä ei ole, ajamme tämän rallin ja tarkoituksena on osallistua myös Suomen MM-ralliin. Puolan rallia olemme jo pitempään suunnitelleet ja se on erinomainen kilpailu saada ulkomailta MM-tason kokemusta, sekä mitata vauhtia kovatasoisessa R4-luokassa, Lario taustoittaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com