Larion asfalttidebyytti MM-tasolla käynnistyi pirteästi – “Nyt katsottiin kuka sitä kytkintä osasi käyttää”

18.8.2017 / 09:57
Taisko Lario vauhdissa torstai-aamun testierikoiskokeella (Kuva: Bastian Roux).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario sai hyvän startin uransa ensimmäiseen asfaltilla ajettavaan MM-ralliin Saksassa. Torstai-iltana ajetun lyhyen kaupunkierikoiskokeen jälkeen Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ovat RC4-luokassa sijalla neljä.

Taisko Lario, 21, ajoi Saarbruckenin keskustassa ajetun pari kilometriä pitkän kaupunkierikoiskokeen läpi viidenneksi nopeimpaan aikaan RC4-luokan kuljettajista, mutta kokonaistilanteessa sijoitus on Nil Solansin saaman 10 sekunnin aikasakon myötä neljäs. Lario hävisi pohja-ajan ajaneelle Jari Huttuselle 8,3 sekuntia.

– Vähän yllätyin, että tuli eroa niin paljon. Kytkimellä joutuu tälläisellä pätkällä etuvetoisella pumppaamaan. Nyt katsottiin kuka sitä kytkintä osasi käyttää, Lario kommentoi tiedotteessaan Saksan MM-rallin avauspäivän jälkeen.

Saarbruckenin lyhyt pyöritys ei mitään vauhtijuhlaa tarjoillut, sillä RC4-luokan keskinopeudet pyörivät viidenkympin molemmin puolin.

– Oli kyllä tosi ahdas ja hankala pätkä täynnä betoniporsaita. Tultiin tosi varman päälle. Ei haluttu pilata kisaa ja vetää riskillä, kuten teki Kris Meeke, Lario viittasi Citroen-kuljettajan hölmöilyyn pilaamalla kisa alle kahden minuutin urakoinnin jälkeen.

Lariolle tärkeä päänahka heti alkuun oli myös tallikaveri Raphael Astierin lyöminen. Ranskalainen kun on juhlinut tällä kaudella luokkavoittoa Monte Carlon ja Korsikan MM-ralleissa, joten kyseessä on kova tekijä asfaltilla. On toki täysin selvää, että torstaina vasta lämmiteltiin ja varsinainen ralli käynnistyy toden teolla vasta perjantaina. Ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 108 kilometriä.

– Perjantaina on sitten edessä ne klassikkopätkät viinitarhoissa. Siellä on varmasti mutaa tiellä, kun sadettakin on luvassa. Paljon on risteyksiä, joten pitää olla tosi hereillä. Toisaalta torstaina testi-ek:lla oli hyvin paljon mutaa tiellä ja siellä saatiin tosi hyvä aika. Uskon, että se kokemus auttaa meitä. Vinossa piti tulla siellä ja niin varmaan huomennakin, Lario päätti.

Saksan MM-rallin perjantain ajopäivä käynnistyy kello 10.23 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa sunnuntaina päättyvän kilpailun tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

RC4-luokan tilanne 1/21 ek:n jälkeen

1) Jari Huttunen (Opel) 2.24,8
2) Roman Schwedt (Opel) + 3,0
3) Timo van der Marel (Opel) + 6,6
4) Taisko Lario (Peugeot) + 8,3
5) Raphael Astier (Peugeot) + 8,8
6) Amaury Molle (Peugeot) + 11,7
7) Nil Solans (Ford) + 13,2
8) Nicolas Ciamin (Ford) + 16,5
9) Tamara Molinaro (Opel) + 18,6
10) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 18,9

Lue myös! Huttunen aloitti hurjalla pohja-ajalla, Lario hienosti viides – ”Tottakai luokkavoitto on jälleen tavoitteena” (17.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit