MOTORSPORT

Larion MM-ohjelma jatkuu Italiassa kesäkuussa – Mukana neljä suomalaiskuljettajaa

Rallin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu on parhaillaan käynnissä Portugalissa. Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuussa Italiassa, Sardinian saarella, ja mukana on neljä suomalaiskuljettajaa.

Yhteensä Italian MM-rallissa 7.-10. kesäkuuta mukana nähdään 50 kilpailijaparia ja näistä tehdastallien WRC-autoilla kilpailee 12 kuljettajaa, sekä kartanlukijaa. Kaikki MM-sarjan tehdastallit, M-Sport Ford, Hyundai, Toyota ja Citroen, lähtevät metsästämään MM-pisteitä Sardinian saarelta kolmen autokunnan voimin.

Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Teemu Suninen muodostavat M-Sport Fordin kuljettajatrion. Hyundai on liikkeellä Thierry Neuvillen, Hayden Paddonin, sekä Andreas Mikkelsenin johdolla. Toyotan trio on tuttu kauden kaikista aiemmista osakilpailuista, Jari-Matti Latvala, Ott Tänak, sekä Esapekka Lappi. Citroenille menestystä pyrkivät tuomaan Kris Meeke, Craig Breen, sekä Mads Östberg.

Tänak oli vuosi sitten M-Sportin Fordilla Italiassa ykkönen ja kyseessä oli virolaisen uran ensimmäinen MM-voitto. Latvala ajoi toiseksi, aivan kuten teki myös vuonna 2016. Latvalan CV:stä löytyy myös yksi Italiassa ajettu voitto ja tämä tapahtui vuonna 2009. Edellinen yleiskilpailun suomalaisvoittaja Italiassa oli Mikko Hirvonen, joka kaasutteli ruutulipulle ensimmäisenä vuonna 2012. Suninen juhli Italiassa WRC2-luokan voittoa vuonna 2016 ja vuonna 2015 tuli voitto WRC3-luokasta.

Vanhempaa WRC-kalustoa lähtöviivalle tuovat Ford Fiesta RS WRC -kuljettajat Martin Prokop, Yazeed Al-Rajhi ja taiteilijanimellä “Piano” kilpaileva ranskalaiskuljettaja, sekä Citroen DS3 WRC -autollaan Cyrille Feraud. WRC2-luokan MM-pisteistä kilpailee 12 kuljettajaa, mutta tällä kertaa ei yhtään suomalaista. Luokassa kartanlukijoiden puolelta löytyy myös suomalaisväriä, Toyotan kehitysohjelmassa mukana olevan Takamoto Katsutan kartanlukijana tuttuun tapaan kun nähdään Marko Salminen.

Katsutan lisäksi WRC2-luokassa kilpailevat muun muassa Skoda-kaksikko Jan Kopecky ja Ole Christian Veiby, suomalaisen Printsportin kalustolla kilpaileva Lukasz Pieniazek, tänä vuonna kilpailukäyttöön otetulla Citroenin uudella C3 R5 -autolla kilpailevat Stephane Lefebvre ja Simone Tempestini, rallin Euroopan mestari Kajetan Kajetanowicz, sekä Aasian-Tyynenmeren rallisarjan moninkertainen mestari Gaurav Gill.

WRC3-luokan maailmanmestaruuden täksi kaudeksi tavoitteekseen asettaneen Taisko Larion MM-ohjelma jatkuu Italiassa. Edellisen kerran Lario nähtiin mukana MM-sarjassa Ruotsin lumella helmikuussa, missä sijoitus oli luokan kahdeksas. Kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista Lario nappasi kolmannen sijan ja kokonaispisteissä sijoitus on ennen nyt käynnissä olevaa Portugalin MM-rallia kuudes. Italiassa Lario saa vastaansa luokan MM-pistejohtajan Jean-Baptiste Franceschin, sekä pisteissä viidentenä olevan Enrico Brazzolin.

Italian MM-ralli käynnistyy torstaina 7. kesäkuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com