MOTORSPORT

Larson kotikisansa ykkönen

NASCAR-kausi jatkui sunnuntaina Suomen aikaa Sonoma Racewaylla Pohjois-Kaliforniassa. Kyle Larson ajoi kisassa kauden kolmanteen voittoonsa.

Kisan alku oli varsinaista kaaosta uudelleen päällystetyllä 1,99 mailia pitkällä radalla. Kisassa nähtiin seitsemät keltaiset liput jo ennen kuin puolet 110 kierroksen kisasta oli ajettu. Määrä oli enemmän kuin kahdessa edellisessä Sonoman kisassa yhteensä.

Mutta viimeiset 51 kierrosta ajettiin ilman keskeytyksiä ja erilaiset varikkostrategiat olivat merkittävässä roolissa sijoitusten kannalta. Hendrick Motorsportin Larson oli viimeisten varikolla vierailleiden joukossa; hän tuli radalle kahdeksanneksi kun 20 kierrosta oli jäljellä ja sen jälkeen kalifornialainen poimi kuskeja edeltään yhden tai jopa kaksi kerrallaan.

Kisan kärkeen Larson nousi kahdeksan kierrosta ennen loppua käytyään ensin hyvän taistelun nelinkertaista Sonoman voittajaa Martin Truex Jr:ää ja Chris Buescheria vastaan.

Truex yritti loppuun asti painostaa Larsoa, mutta lopullinen ratkaisu saatiin maalisuoralle tultaessa, kun Truexilta loppui polttoaine. Joe Gibbs Racingin Toyota hyytyi pääsuoralle muutamien kymmenien metrien päähän maaliviivasta. Lopullinen sijoitus oli 27., kun auto lopulta lipui viivan yli.

– Uskomattoman hieno kilpailu. En tiennyt, millaisella strategialla oikein ajoimme. Ajoin vaan niin hyvin kuin pystyin. Ajattelin, että muiden täytyy pysähtyä vielä, mutta kun varikolta kerrottiin, että minun täytyykin ohittaa muut, se sai minut hieman hermostuneeksi. Tiesin, että olisin nopea, mutta heti kun renkaat lämpenisivät, tilanne tasoittuisi, Larson totesi kisan jälkeen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com