Latvala hämmästelee huolto- ja rengassääntöä: “Ei mitään järkeä”

28.10.2016 / 09:30
Jari-Matti Latvalaa (oik.) ja Sebastien Ogieria naurattaa, mutta kyllä ilman päivähuoltoa ja lauantaina ja sunnuntaina vieläpä ilman renkaanvaihtoa selviäminen Walesissa vetänee suut mutruun. (kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Walesin MM-ralli alkaa tänään. Päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta ja ne tulee selvittää ilman huoltomahdollisuutta. Uudet renkaat saa toki vaihtaa. Lauantaina ja sunnuntainakaan ei päivähuoltoa ole, eikä näinä kahtena päivänä ole edes renkaanvaihtoa.

Perjantaina ajetaan 178, lauantaina 99 ja sunnuntaina 52 kilometriä. Huoltoa on mahdollista tehdä vain aamulla ja illalla. Volkswagen-tallin Jari-Matti Latvala hämmästelee asiaa.

– Ei tässä ole mitään järkeä. Kokonaiset rallipäivät ilman huoltoa ja toinen pitkä päivä ilman renkaanvaihtoa. En tiedä mikä järki tässä on. En ole aiemmin tällaistakaan nähnyt, Latvala kritisoi.

– Lauantaina ei tosiaan saa edes renkaita vaihtaa. Nyt on semmoinen juttu tässä, että tienpohja on märkä. Vaikka pinta on kuiva, niin se märkä kivi tulee sieltä esiin. Lämpötila on ehkä viidessätoissa asteessa. Voi olla, että kovaa rengasta ei saa oikein toimimaan. Kovempi rengas ei kärsi yhtään kosteutta. Lauantaista tulee kyllä renkaiden kanssa todella vaikea päivä.

No jos kovempi rengas ei toimi, kestääkö pehmeämpi rengas sen 100 kilometriä?

– Se on ihan siinä ja tässä. Täydellinen kysymysmerkki. Jos kuudella renkaalla yrität ajaa, niin todella tarkalle se menee, Latvala pohtii.

Rengasvalinnan tekee vaikeaksi keli. Aamulla varhain pitäisi tietää, mikä rengas olisi iltapäivällä paras. Perjantaina käytössä on kaksitoista rengasta, eli aamulla neljä uutta alle ja kaksi vararenkaaksi takakonttiin. Päivätauolla saa koko setin uusia. Lauantaina ja sunnuntaina tulee selvitä vain aamulla valitun kuuden renkaan voimin.

– Pito vaihtelee. Ei mikään ruutikuiva ole, mutta ihan selvästi aiempaa vähemmän on mutaa. On myös paljon ihan kuivia jaksoja. Puiden alla ja metsissä on sitten niitä mutaisia paikkoja. Niitä pitää merkata nuottiin, koska se pito vaihtelee niin paljon, Latvala kertoo.

Volkswagenin Sebastien Ogier (222 p.) on varmistanut maailmanmestaruutensa. Latvala (104 p.) on sarjassa kuudentena, mutta omaa edelleen mahdollisuuden MM-hopeaan. Välissä ovat Thierry Neuville (127), Andreas Mikkelsen (127), Haydon Paddon (114) ja Dani Sordo (111).

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Latvalalla kovat muistot ja onnenumero 17 Walesista


Facebook kommentit