MOTORSPORT

Latvala harmitteli Peurunkarallissa vain yhtä asiaa: “Olisipa pätkiä ollut pari lisää”

Laukaan ympäristössä lauantaina ajetussa viiden erikoiskokeen Peurunkarallissa rallin MM-sarjaa kiertävä Jari-Matti Latvala oli odotetusti koko Historic-porukan nopein kuljettaja. Latvala karkasi nelivetoisella Toyota Celicallaan erittäin vaikeissa keliolosuhteissa muilta täysin karkuun.

Jari-Matti Latvala nautti Historic-autolla rallista täysin siemauksin.

– Sanoin viimeisen, viidennen pätkän jälkeen kartturille Asko Sairaselle, että olisipa ollut kiva, jos pätkiä olisi ollut vielä pari lisää, Latvala hymyili.

– En heti päässyt oikein rytmiin, mutta siitä ajo koko ajan parani. Talvella nämä entiset Neste Rallin pätkät ovat ihan erilaisia, mutta kyllä sitä silti muistaa aika hyvin miten pätkä menee. Lankamaalla, neljännellä pätkällä, pääsin tosi hyvään fiilikseen ja yritin sitten vielä viimeisellä tulla minkä pääsin, Latvala kertasi rallipäiväänsä.

Historic Rally Trophyn kilpailuissa ei ajeta virallisesta yleiskilpailun voitosta, vaan kilpailijat keräävät pisteitä ikäkategorioissa luokittain. Latvala nappasi nyt korkeimmat pisteet luokasta 22. Toiseksi ajanut Martti Sirro hävisi yli 11 minuuttia. Aivan noin suuri ero ei ilmeisesti olisi ollut, ellei Sirrolla olisi ollut teknisiä ongelmia.

– Meiltä hävisi turbon ahtopaineet kolmosen jälkeen ja kaksi vikaa tultiin ihan sukkasillaan ja hiljaa, kertoi maalissa Sirro, joka kuitenkin Latvalalle hävisi alkupätkillä minuutin verran jokaisella erikoiskokeella.

Kaksivetoisella Ford Escort RS:llä ajanut Tommi Hannuksela selviytyi hankalissa olosuhteissa Latvalan jälkeen nopeimmin yhteensä noin 70 kilometrin erikoiskokeista. Eroa Latvalaan jäi noin kuusi minuuttia.

– Aika villi oli tiestö tänään kelin vuoksi. Nyt ei ollut BDA:n tehoista oikein mitään hyötyä, kun puolikaasulla piti ajaa. Pyörä ei kerta kaikkiaan pitänyt mitään, spoorista nousee heti pois, jos ajaa liian kovaa, Hannuksela kuvaili.

Kilpailijoille tarjottiin harvinaista herkkua, kun pisin erikoiskoe oli hieman yli 20 kilometriä pitkä.

– Täytyy myöntää, että tuli siellä kunnolla hiki, mutta niin tuli kaikilla muillakin pätkillä. Sen verran kovasti vaikea keli ja isot urat teettivät ratin kääntäjälle töitä, tuntee kropassa rallia ajaneensa, Hannuksela myönsi.

Latvala ja Hannuksela olivat tutustuneet reittiin etukäteen ja ajoivat nuotteja hyväksi käyttäen. Historic-porukan kolmanneksi nopein mies, Tuomo Hannonen, ei kuitenkaan nuotteja käyttänyt. Hannonen hävisi Hannukselalle vain 1,4 sekuntia.

– Ihan siedettävästi meni, mutta parempaankin voisi pystyä, mutta nämä olosuhteet olivat kyllä vaikeat. Sijoitus oli ennemminkin työn ja tuskan takana. Hyvä, että ylipäätään tietä pitkin selvittiin koko reitti läpi, kommentoi Hannonen, joka selitti sekuntieron kasvaneen kärkikaksikkoon nimenomaan heidän nuottien käyttämisestään.

Samoin Juha Laaksonen ja Tommi Järvinen hurjastelivat ilman nuotteja ja olivat nopeimpien kuljettajien listalla sijoilla neljä ja viisi. Laaksonen hävisi Hannoselle minuutin verran ja Järvinen lähes minuutin Laaksoselle. Nuottiluokassa ajanut Esa Peltonen oli porukan kuudes hävittyään Järviselle noin kahdeksan sekuntia.

Teknisten syiden takia nähtiin paljon keskeytyksiä, monet ennakkosuosikit jäivät reitille ongelmien vuoksi, joten tulosluettelossa luokittain nähdään paljon uusia nimiä. Historic Rally Trophyn kauden kolmas osakilpailu ajetaan 8. kesäkuuta Raisiossa.

 

 

 

Lue myös! Latvala täysin omaa luokkaansa Laukaassa – Klassikko-Celicalla nyt neljäs voitto (9.2.2019)

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rally Trophyn tiedotus

YouTube-video: Videos Nettirabbi

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com