Latvala jälleen Celican rattiin – Tallipäällikkö kilpailee helmikuussa Ähtärissä

27.1.2021 / 09:43
Jari-Matti Latvala, Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvala yhdessä kartanlukijansa Juho Hännisen kanssa osallistuvat helmikuussa Ähtärissä ajettavaan Mesikämmen Ralliin.

Rallin MM-sarjassa kilpailevan Toyotan tallipäällikkönä tänä vuonna aloittanut Jari-Matti Latvala ei ole suinkaan hylännyt kilpailemista kuljettajana, vaikka uusi työ 35-vuotiaan töysäläisen varmasti kiireisenä pitääkin. Latvala on ilmoittautunut mukaan lauantaina 13. helmikuuta Ähtärissä ajettavaan Mesikämmen Ralliin, kansalliseen kilpailuun, joka on myös Historic Rally Trophy -sarjan, sekä BMW Rallisarjan osakilpailu.

Tuttuun tapaan Latvala starttaa erikoiskokeille oman tallinsa todellisella klassikolla, 90-luvulta rallin MM-sarjasta tutulla Toyota Celicalla, ja nuotteja lukee Juho Hänninen. Kaksikko osallistui Celicalla viime vuonna neljään kilpailuun ja niistä viimeisin, lokakuussa Uudellamaalla ajettu Askolan Granit Ralli, päättyi yleiskilpailun voittoon, vaikka kilpailussa mukana olikin nykyaikaisia R5-ralliautoja. Latvalan ja Hännisen edellinen vierailu Ähtärissä, Autopirtti Rallissa helmikuussa 2018, päättyi keskeytykseen.

Mesikämmen Rallissa Latvala pääsee kilpailemaan lähes kotipihallaan, sijaitseehan kilpailukeskus vain parinkymmenen kilometrin päässä Latvalan kotiovelta. Viime viikonloppuna ajetussa Monte Carlon MM-rallissa Latvalan johtama Toyota ylsi huippumenestykseen, kun tallin neljä kuljettajaa mahtuivat kaikki kuuden parhaan joukkoon. Sebastien Ogier ja Elfyn Evans toivat Toyotalle kaksoisvoiton, Kalle Rovanperä oli neljäs ja Takamoto Katsuta kuudes.

Latvalan voittoprosentti tallipäällikkönä on muuten tällä hetkellä täysi sata. Toyotan testikuljettajana toimiva Hänninen kun ajoi Toyotan WRC-autolla Tunturirallin yleiskilpailun voittoon pari viikkoa sitten ja aina iloinen punkaharjulainen lähettikin voiton huumassa terveisensä uuden tallipäällikön suuntaan.

– Onhan se tuoreen tallipäällikön ihan eri lähteä Monteen, kun on voitto jo vyöllä, Hänninen lohkaisi.

Ja voitto tuli siis myös Monte Carlon MM-rallista, kun Ogier ajoi ykköseksi, tuoden Toyotalle ensimmäisen voiton tässä kilpailussa sitten Carlos Sainzin ja vuoden 1998.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit