Latvala katkaisi ranskalaisten kukkoilun – “Halusin voittaa suomalaisille rallin ystäville”

3.4.2020 / 18:57
Jari-Matti Latvala Suomen MM-rallissa kesällä 2014 (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuoden 2014 Suomen MM-rallin voitto on ehdottomasti yksi Jari-Matti Latvalan uran komeimmista suorituksista. Urallaan 209 MM-ralliin startannut Latvala täyttää tänään perjantaina 3. huhtikuuta 35 vuotta.

– Eipä ole koskaan ennen ollut näin huikeaa fiilistä! Tämä sama tunne minulla oli jo testierikoiskokeella ja läpi kilpailun.

Näin kommentoi Jari-Matti Latvala voittajana kotisivuillaan Suomen MM-rallin vuoden 2014 kilpailun jälkeen, vaikka lähtökohdat rallin MM-sarjan kauden kahdeksanteen osakilpailuun töysäläisen vinkkelistä katsottuna eivät olleetkaan aivan parhaat mahdolliset. Volkswagen hallitsi rallin MM-sarjaa tuohon aikaan suvereeniin tapaan, se oli voittanut vuosina 2013-2014 ajetuista 20 MM-rallista 17 ja kauden 2014 osalta, ennen Suomea, kuusi osakilpailua oli tuonut saksalaistallille yhtä monta voittoa ja niistä kaiken lisäksi neljä oli päättynyt kaksoisvoittoon.

Siinä missä MM-sarjan talleista yliote menestyksen osalta oli saksalaisten hallussa, niin norjalaisen Petter Solbergin voitettua kuljettajien maailmanmestaruus kauden 2003 päätteeksi, oli vuodet 2004-2013 edetty ranskalaiskomennossa. Sebastien Loeb voitti maailmanmestaruuden peräti yhdeksän kertaa peräkkäin, vuosina 2004-2012, ja Loebin maanmies, Sebastien Ogier, avasi uransa Volkswagenilla voittamalla ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2013.

Myös Suomen MM-rallissa oli siirrytty ranskalaiskomentoon 2010-luvun alkupuolella, kun Latvalan vuoden 2010 voiton jälkeen Loeb oli ajanut voittoon Jyväskylässä vuosina 2011, sekä 2012, ja Ogier vuonna 2013. Jos suomalaiset jossain määrin pystyivät hyväksymään maailmanmestaruuksien lipeämisen vuodesta toiseen Ranskan suuntaan, niin Suomen MM-rallissa ranskalaisten kukkoilu oli jo liikaa. Vuoden 2014 kilpailussa suomalaisten rallifanien toiveet oli ladattu erityisesti juuri Latvalan harteille.

Kaudella 2014 Ogier oli ennen Suomen osakilpailua voittanut Monte Carlon, Meksikon, Portugalin, Italian ja Puolan osakilpailut, kun taas Latvala oli ollut ykkönen Ruotsissa ja Argentiinassa. Koska Ogier oli Suomen MM-rallin hallitseva voittaja ja ranskalainen oli kirjauttanut ykköstilat Italian ja Puolan soraralleista juuri Suomen MM-rallin alla, ei suurimmasta ennakkosuosikista ollut pienintäkään epäselvyyttä.

Vuonna 2014 Suomen MM-rallissa ajettiin 26 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 360 kilometriä. Kilpailu oli odotetusti Volkswagen-tallin näytöstä alusta loppuun ja voitosta tiukimmin taistelleet Latvala, sekä Ogier valloittivat pohja-ajoista peräti 25. Latvalan osuus “potista”oli 13 pohja-aikaa, Ogierin oltua nopein 12 erikoiskokeella.

 

Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan voitonriemua kilpailun jälkeen (Kuva: Victor Engström / Red Bull Content Pool).

 

Puolesta minuutista 3,4 sekuntiin

Kilpailun avauspäivänä torstaina ohjelmassa oli neljä erikoiskoetta, mutta tuohon aikaan avaus ei tapahtunut Harjun kaupunkierikoiskokeella, vaan 23-kilometrinen Lankamään “metsäpätkä” sai kunnian toimia Suomen MM-rallin avauserikoiskokeena kuutisen vuotta sitten. Latvala näytti heti alkuun, että töysäläinen on kovassa iskussa, kellottaen pohja-ajan peräti 3,1 sekunnin erolla Ogieriin nähden. Kolme pohja-aikaa torstaina ajaneen Latvalan johtomarginaali avauspäivän jälkeen oli 4,5 sekuntia.

Perjantain aamupäivän lenkillä Latvala onnistui lähes tuplaamaan johtomarginaalin Ogieriin, kun kaksikon välinen ero huoltotauolle saavuttaessa oli 8,4 sekuntia. Latvalan hurmos sai jatkoa myös iltapäivän lenkillä, kolme peräkkäistä pohja-aikaa tiesivät toiselle yötauolle saavuttaessa johdon kasvamista jo lähes 20 sekuntiin.

Suomalaiskatsojien suureksi riemuksi Latvala jatkoi kilpailun nopeimpana kuljettajana myös lauantaina, kun aamupäivän viidestä erikoiskokeesta neljä kirjattiin suomalaiskuljettajan nimiin. Oli selvää, että kun johtomarginaali Ogieriin nähden tässä kohtaa kilpailua oli jo lähes puoli minuuttia, ei Latvala enää ilman ajovirheitä tai auton tekniikkamurheita menettäisi ykkössijaansa. Puoli minuuttia Suomen MM-rallissa kun on lähes ikuisuus.

Lauantain huoltotauon jälkeiselle erikoiskokeelle Latvala kellotti vielä pohja-ajan, mutta sitten alkoivat ongelmat. Toiseen kertaan ajetulla Jukojärven erikoiskokeella Latvalan autosta hajosi yksi jarrusatula ja erikoiskokeen maalissa Ogier huomasi kaventaneensa eroa Latvalaan nähden peräti 11 sekunnilla. Ajamatta oli vielä lauantain osalta kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan lähes 30 kilometriä.

Latvala yhdessä kartanlukijansa Miikka Anttilan kanssa yrittivät saada jarruongelmaa korjatuksi siirtymäosuudella, mutta turhaan. Tässä kohtaa kaikki tiesivät, että Latvala tulisi häviämään lauantain viimeisillä erikoiskokeilla Ogierille, mutta kuinka paljon, sitä ei tiennyt kukaan. Ogier haistoi tilaisuutensa koittaneen ja hallitseva maailmanmestari täräyttikin kolme pohja-aikaa ennen kilpailun viimeistä yötaukoa.

1) Latvala 2.40.33,6, 2) Ogier + 3,4.

Siinä ne maagiset lukemat, jotka lyötiin kokonaistilanteen osalta tulostaululle lauantain urakoinnin jälkeen. Ajamatta oli vielä sunnuntaina kolme erikoiskoetta, Myhinpää, sekä Ruuhimäki kahteen kertaan. Yhteispituutta näille kolmelle erikoiskokeelle kertyisi reilut 36 kilometriä ja selvää oli, että nyt Latvalan paineensietokyky mitattaisiin oikein huolella, sillä Ogierilla ei ollut tässä kohtaa mitään hävittävää.

 

Latvala ja Anttila voittivat Suomen MM-rallin Volkswagenilla 2014 ja 2015 (Kuva: Victor Engström / Red Bull Content Pool).

 

“Kolmatta kertaa ei käy samalla tavalla”

Kestäisikö Latvala paineet kolmella viimeisellä erikoiskokeella ja nostaisi sinivalkoiset värit jälleen Suomen MM-rallin voittajaksi, neljän vuoden tauon jälkeen, vai nousisiko Ogier toisena vuonna peräkkäin voittoon ja ranskalaisten kukkoilu rallin MM-sarjassa myös Keski-Suomen legendaarisen sorasirkuksen osalta saisi jatkoa? Siinä kysymyksiä, joita etenkin suomalainen rallikansa pohti elokuun ensimmäisenä sunnuntai-aamuna kuutisen vuotta sitten.

Latvalan avaus viimeiseen ajopäivään oli onnistunut, kun Ruuhimäen ensimmäisellä ajokerralla syntyi pohja-aika ja Ogier hävisi 1,6 sekuntia. Voittotaistelu ei kuitenkaan ollut missään nimessä vielä ohi ja siitä saatiin osuva muistutus Myhinpäässä, Ogierin lyötyä Latvala 1,3 sekunnilla ja ennen viimeistä erikoiskoetta, Ruuhimäki toiseen kertaan, kaksikon välinen aikaero oli 3,7 sekuntia.

Ogier pisti kaiken osaamisensa peliin tässä kohtaa kilpailua ja onnistuikin kellottamaan pohja-ajan, mutta kun Latvala ajoi lähes saman ajan, häviten vain 0,1 sekuntia, olivat suomalaisjuhlat Latvalan ja Anttilan johdolla valmiit alkamaan.

– Ranskalaiset kuljettajat voittivat täällä kolme viimeistä kilpailua. He ovat osoittaneet taitonsa ja vauhtinsa. Minä halusin voittaa tämän suomalaisille rallin ystäville. Olen varma, että tämä voitto saa ihmiset tulemaan joukolla tähän kilpailuun myös ensi vuonna, Latvala hehkutti.

Latvala johti vuoden 2014 Suomen MM-rallia koko kilpailun ajan. Selvää on, että kun torstaina, perjantaina ja lauantaina kovalla työllä hankittu puolen minuutin johtomarginaali mureni kolmeen sekuntiin ennen viimeistä ajopäivää, oli suomalaiskuljettajalla suomalaisyleisön edessä kovat paineet onnistua säilyttämään johtoasema aina maaliin asti.

– Silloin (jarruongelmien hetkellä) tuli sellainen tunne, että minä en tätä rallia häviä. Sardiniassa hävisin, vaikka johdin sitä. Samoin kävi viime vuonna Katalonian rallissa. Tuumin, että kolmatta kertaa tässä ei käy samalla tavalla, Latvala kertasi kilpailun kulkua.

Latvala ja Anttila voittivat Suomen MM-rallin myös vuonna 2015. Vähintään kolmeen yleiskilpailun voittoon Suomen MM-rallissa kuljettajista ovat Latvalan lisäksi pystyneet Marcus Grönholm, Hannu Mikkola, Markku Alen, Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen, sekä Sebastien Loeb. Palkintosijoituksia Latvala on saavuttanut Suomen MM-rallista yhteensä yhdeksän kappaletta. Tässä tilastossa Latvalan edellä on vain Alen, jolla palkintosijoituksia on 14 kappaletta.

Suomen MM-rallin yleiskilpailun lopputulokset 2014

1) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) 2.57.23,2
2) Sebastien Ogier (Volkswagen) + 3,6
3) Kris Meeke (Citroen) + 50,6
4) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 1.52,5
5) Mikko Hirvonen (Ford) + 2.49,7
6) Juho Hänninen (Hyundai) + 4.29,0
7) Elfyn Evans (Ford) + 5.25,8
8) Hayden Paddon (Hyundai) + 6.17,8
9) Henning Solberg (Ford) + 12.07,0
10) Karl Kruuda (Ford) + 14.44,7 WRC2

Latvalan keskinopeus: 122,1 km/h
Pohja-ajat: Latvala 14, Ogier 12, Meeke 1

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: Rallin MM-sarja


Facebook kommentit