Latvala tyytyväinen kirjansa menekkiin Suomessa – “Katsotaan miten käy Virossa”

30.6.2021 / 11:14
Jari-Matti Latvala ja Safari Rallin voittopalkinto (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime syksynä julkaistu Jari-Matti Latvalan ralliurasta kertova kirja on tullut myyntiin nyt myös Virossa ja vironkielisenä painoksena.

Riikka Smolander-Slotten kirjoittama kirja Jari-Matti Latvalan ralliurasta, Elämän erikoiskoe, julkaistiin viime vuoden lokakuussa ja sen kustantajana toimi Otava. Nyt kun kirja on ollut kotimaan markkinoilla myynnissä noin kahdeksan kuukauden ajan, Latvala kertoi UrheiluUutiset Motorsportille kirjan myyntiluvuista.

– Kovakantiset kirjat, äänikirjat ja e-kirjat, niin kokonaismäärä on jotain 10 000 luokkaa. Se on todella hyvä ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Otavan kanssa oli hienoa tehdä tämä yhteistyössä ja nyt sitten katsotaan miten kirjalle käy Virossa, Latvala sanoi.

Kuten Latvala viime syksynä asiaa jo ennakoi, niin nimenomaan Viro tulisi olemaan juuri se maa, mistä hän haluaisi kirjansa kansainvälisen myynnin käynnistyvän. Nyt tuo tavoite on myös toteutunut.

– Viime vuonna tehtiin päätös siitä, että kun Virossa ralli on iso laji, niin viedään kirja myös sinne. Tietysti Suomen markkinat olivat ensin. Olen tosi iloinen siitä, että (Virossa) siellä on ollut tosi paljon innostusta tämän kirjan osalta, Latvala hehkuttaa.

Latvala on koko uransa ajan ollut todella suosittu huippu-urheilija ulkomailla ja sanomattakin on selvää, että jo pelkästään Aasian ja Etelä-Amerikan markkinat tarjoaisivat huikean määrän potentiaalisia kirjan ostajia. Lähtökohtaisesti kysymykseen tulisi ainakin englanninkielinen painos, mutta sen toteuttaminen ei ole ihan yksinkertainen asia.

– Tottakai haluaisin, että kirjasta tehtäisiin myös englanninkielinen painos, mutta se vaatisi kustantajan, joka lähtisi sitä viemään eteenpäin. Se on iso projekti tässä kohtaa lähteä itse sitä tekemään. Olisin innokas sitä lähteä toteuttamaan, mutta se tosiaan vaatii hieman apua ulkopuolelta, Latvala korostaa.

Kuljettajaurallaan 209 MM-ralliin osallistunut ja niistä 18 voittanut (67 palkintosijoitusta) Latvala toimii tänä vuonna ensimmäistä kauttaan Toyotan WRC-tallin tallipäällikkönä. Debyyttikausi johtotehtävissä on ollut Latvalalle täynnä menestystä, kun Toyota on vienyt kauden kuudesta MM-rallista nimiinsä viisi ja kaksoisvoittoja talli on saavuttanut neljä kappaletta.

Latvalan seuraajat sosiaalisessa mediassa

Facebook – 303 500
Twitter – 133 000
Instagram – 199 000

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit