Latvala vahvasti matkalla kohti kolmatta Jyväskylän voittoa

1.8.2015 / 21:48
Jari-Matti Latvala johtaa Neste Rallia kahden päivän jälkeen. Kuva: Jari Hotti

[ A- ] / [ A+ ]

1-2-2-1-2-1-1-1. Siinä numerosarja, mikä kertoo Jari-Matti Latvalan sijoitukset lauantain kahdeksalla erikoiskokeella Suomen MM-rallissa. Aamupäivän neljä erikoiskoetta Volkswagen-kuljettajat Latvala ja Sebastien Ogier etenivät tasatahtia, mutta Latvalan raju hyökkäys tuli iltapäivän erikoiskokeilla. Huoltotauon jälkeen ajetuista neljästä erikoiskokeesta Latvala kirjautti pohja-ajan kolmella kasvattaen johtomarginaalin 13,2 sekuntiin ennen päätöspäivän kahta viimeistä erikoiskoetta. WRC 2-luokassa Esapekka Lappi on vahvasti matkalla kohti luokkavoittoa ja WRC 3-luokassa puolestaan Henri Haapamäki nousi onnistuneen lauantain myötä vielä taistelemaan voitosta.

Ennen lauantain huoltotaukoa Latvalan johto Ogieriin nähden oli tasan kolme sekuntia. Huoltotauolla Latvalan kommentit olivat kuitenkin sen suuntaisia, että hyökkäys olisi tulossa päivän neljällä viimeisellä erikoiskokeella.

– Viimeisellä pätkällä meni ihan ok ja iltapäivällä pyritään siihen joka pätkällä. Käynnissä on mahtava taistelu ja minun pitää pystyä parhaimpaani. Odotan kovasti iltapäivää ja toivottavasti se sopii minulle paremmin, koska minulla on hieman aggressiivisempi ajotyyli, Latvala kertoi.

Huoltotauon jälkeen ajetulla Mökkiperän toisella kierroksella Ogier kirjautti pohja-ajan nimiinsä, mutta vain 0,1 sekunnin erolla Latvalaan. Lauantain viimeiset kolme erikoiskoetta olivatkin sitten Latvalan todellista näytöstä. Toista peräkkäistä ja yhteensä kolmatta Jyväskylän MM-rallin voittoa metsästävä suomalaistähti tykitti kaikille kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajan kasvattaen johtomarginaalin 13,2 sekuntiin. Jukojärvellä ero Ogieriin oli 3,3 sekuntia, Surkeessa 5,2 sekuntia ja Horkassa 1,8 sekuntia.

– Olen todella tyytyväinen tämän vuotiseen kilpailuun. Kaikki sujui hyvin, vaikka satoi rankasti ja saimme lopulta pidettyä johtoaseman. Tällaisissa vauhdeissa täytyy ottaa vähän riskejä. Pätkät ovat kosteita ja märkiä, ei ole helppoa, kun hyökkää lähes limitillä, Latvala kuvaili onnistunutta ajopäiväänsä.

Ogierin puheista lauantain viimeisen erikoiskokeen jälkeen paistoi jo hieman se, että Latvalaa on todella vaikeaa enää voittaa sunnuntaina. – Vaikka olisin toinen, se on hyvä mestaruuden kannalta. En kadu mitään, näin se menee, Ogier totesi.

Kris Meeken hienosti sujunut kilpailu päättyi ulosajoon

Perjantain tapaan myös lauantaina nähtiin useita ulosajoja. Hyviä aikoja perjantaina ja lauantaina takonut ja läpi rallin kolmantena ollut Citroen-kuljettaja Kris Meeke joutui keskeyttämään Jukojärvellä. Hyundai-kuljettaja Dani Sordon taistelu viidennestä sijasta puolestaan päättyi Horkassa. Meeken keskeytys nosti irlantilaisen tallikaverin, norjalaisen Mads Östbergin kolmanneksi, joka on vahvasti kiinni palkintopallisijoituksessa, koska neljäntenä oleva Hyundain Thierry Neuville on jäänyt Östbergista lähes kaksi minuuttia. Viidennestä sijasta taistelevat Fordin Ott Tänak ja Juho Hänninen, joiden välinen ero ennen sunnuntaita on vain 1,9 sekuntia. Hänninen on ajanut tasaisen varmasti koko rallin ajan ja lauantaina mäntyharjulainen maanviljelijä kiilasi ensimmäistä kertaa rallin ek-ajoissa viiden parhaan joukkoon oltuaan viides Jukojärven toisella kierroksella.

– Oli oikein hyvä päivä, pidettiin hauskaa. Auto toimi sateella paremmin, eli olisi kai pitänyt toivoa sadetta koko ralliin, Hänninen hymyili päivän päätteeksi.

Kuullaanko sunnuntain seremoniassa kolme Maamme-laulua?

Jos on Jari-Matti Latvala lähellä yleiskilpailun ja WRC 1-luokan voittoa niin kahdessa muussakin luokassa saatetaan nähdä sunnuntaina suomalainen luokkavoittaja. WRC 2-luokkaa koko rallin ajan suvereeniin tapaan hallinnut Skodan Esapekka Lappi lähtee rallin päätöspäivään lähes puolentoista minuutin johtoasemassa tallikaveriinsa Pontus Tidemandiin nähden. Vain Lapin ajovirhe tai tekniset murheet kahdella viimeisellä erikoiskokeella voivat enää viedä Lapilta uran ensimmäisen Suomen MM-rallin luokkavoiton.

– Tänään on ollut yhtä hyvä päivä kuin eilenkin. Hyvä ajo, hyvät nuotit, hyvät tiet. Ei ole helppoa rakentaa luotettavaa R5-autoa ja pitää muistaa ettei se ole yhtä luja kuin WRC-auto. Tämän kun tiedät, niin todennäköisesti pärjäät. Huomenna Myhinpäässä täytyy pitää joku järki päässä ja myös pomot tyytyväisinä, Lappi muistutti siitä, että turhiin riskeihin ei sunnuntaina ole enää syytä sortua.

Fordin Jarkko Nikara joutui keskeyttämään Jukojärven toisella kierroksella teknisten ongelmien takia. Ennen keskeytystään Nikara oli luokassaan neljäntenä.

WRC 3-luokassa Henri Haapamäki menetti perjantaina pari minuuttia aikaa rengasrikon seurauksena ja ero ennen lauantaita luokkajohtajaan Quentin Gilbertiin oli reilut puolitoista minuuttia. Vahva lauantai nosti Haapamäen kuitenkin mukaan voittotaisteluun. Kahdeksalla erikoiskokeella Haapamäki ajoi kolme pohja-aikaa ja sijoittui viisi kertaa toiseksi. Ero ennen sunnuntain viimeisiä erikoiskokeita luokkaa johtavaan Gilbertiin on enää vain 22,8 sekuntia.

– Huomenna vedetään täysillä, Haapamäki vakuutti. AKK Motorsportin Tulevaisuuden Tähti-kuljettaja Jari Huttusen taival tämän vuotisessa rallissa päättyi Mökkiperän erikoiskokeelle. Haaveet menestyksestä WRC 3-luokassa kariutuivat ulosajoon.

– Nyt oli kyllä todella huonoa tuuria matkassa. Ylitimme ensimmäisen mutkan jälkeisen nyppylän ja auto tuli suhteellisen rajusti alas kiven päälle. Alastulo vaurioitti yhtä ruuvia oikean puolen alatukivarressa, emmekä pystyneet enää jatkamaan, Huttunen harmitteli.

DDFiesta Trophyssa Max Vatanen on ennen päätöspäivää kolmantena. Voittoon asti ei ajamalla ole enää mahdollisuuksia, eroa kärkipaikalla olevaan Tom Caveen on yli minuutti, mutta toisena oleva Marius Aasen on vain 4,2 sekuntia Vatasta edellä.

Sunnuntain molemmat erikoiskokeet ajetaan Myhinpäässä. Viimeinen kilpailupäivä käynnistyy aamulla kello 10:43 ja rallin viimeinen erikoiskoe ja samalla rallin Power Stage käynnistyy kello 13:08.

Yleiskilpailu 18/20 ek:n jälkeen

1. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) 2:20:20,6
2. Sebastien Ogier (Volkswagen) + 13,2
3. Mads Östberg (Citroen) + 1:28,0
4. Thierry Neuville (Hyundai) + 3:26,5
5. Ott Tänak (Ford) + 4:19,1
6. Juho Hänninen (Ford) + 4:21,0
7. Martin Prokop (Ford) + 5:41,2
8. Esapekka Lappi (Skoda) + 6:32,6
9. Pontus Tidemand (Skoda) + 7:55,9
10. Lorenzo Bertelli (Ford) + 8:56,8

WRC 2

1. Esapekka Lappi (Skoda) 2:26:53,2
2. Pontus Tidemand (Skoda) + 1:23,3
3. Stephane Lefebvre (Citroen) + 3:03,3
4. Yuril Protasov (Ford) + 4:31,3
5. Scott Pedder (Ford) + 6:12,9
6. Andreas Gröndal (Citroen) + 7:28,0
WRC 3

1. Quentin Gilbert (Citroen) 2:40:19,2
2. Henri Haapamäki (Citroen) + 22,8
3. Ole Christian Veiby (Citroen) + 2:40,9
4. Terry Folb (Citroen) + 8:45,6
5. Jean-Rene Perry (Citroen) + 9:38,2
6. Damiano De Tommaso (Citroen) + 11:42,6

Jari Hotti, Jyväskylä


Facebook kommentit