Latvalan kilpailu päättyi jo ennen starttia – “Poika lupasi, että korvauksena Lahden EM-Historic”

18.3.2018 / 15:28
Latvalan perheen Toyota Celica Peurunka Rallissa syksyllä 2017.

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-rallin EM-sarjan avausosakilpailu Espanjassa päättyi Jari Latvalan osalta jo ennen kuin se ehti edes käynnistyä.

Jari Latvalan ja Kari Mustalahden osallistuminen Historic-rallin EM-sarjan avausosakilpailuun Costa Brava -ralliin evättiin katsastuksessa, kun havaittiin, että kansainvälisten sääntöjen mukaan auton penkit ovat vanhemmat kuin sallitut viisi vuotta. Penkit olivat vanhentuneet tammikuussa.

– Harmittava moka meillä. Kun vielä Ähtärissä autolla helmikuussa kisattiin, niin jäi tämä pikku seikka huomioimatta. Suomessa on eri sääntö, eikä penkkejä hoksattu tarkistaa kotona. Olisi siellä ollut uudempiakin penkkejä tarjolla, Latvala harmittelee.

– Järjestäjät yrittivät järjestää meille uudet penkit, mutta aika ei lopulta riittänyt. Penkkejä ei tullut ja me jäimme kilpailusta ulos. Kari lähti pelaamaan golfia ja minä lähdin rallia seuraamaan. Ehdittiin neljään kertaan ajamaan pätkät läpi. Hienoja teitä oli, pisin suora taisi olla 500 metriä, joten olisi siinä saanut kurvailla, Latvala muisteli kilpailun nuotitusvaihetta.

Vielä ennen Espanjan kilpailua Latvala ei ollut täysin varma siitä osallistuisiko kesällä EM-sarjan Lahden osakilpailuun. Nyt vastaus tähänkin pohdintaan saatiin.

– Kun Jari-Matti auton laittoi kuntoon, häntä tämä harmitti oikein toden teolla. Poika lupasi nyt, että saan korvaukseksi ajaa sitten Lahden EM-Historicin, Jari Latvala paljasti.

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit