Laura Suvanto mukana Huittisten SM-rallisprintissä – “Paineita ei oteta”

13.10.2017 / 14:32
Laura Suvanto Hyvinkään vauhtipuistossa syyskuussa (Kuva: Patrick Rupponen / Suunnitelma B).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansallisen rallicrossin kauden viimeinen osakilpailu ajettiin pari viikkoa sitten Hyvinkäällä, josta Laura Suvanto nappasi Volkswagen Golfilla kauden parhaan sijoituksensa finaalin kolmannen sijan myötä. Tänä viikonloppuna Suvannot, niin Laura kuin Markkukin, kilpailevat rallisprintin SM-sarjan Huittisten osakilpailussa.

Palkintosija nosti turkulaisneidon V1600-luokan sarjapisteissä seitsemännelle sijalle, kun pisteitä sai kauden aikana yhteensä 23 kilpailijaa.

– Hyvinkään radan kuravellikelissä totesin jo alkuerissä, että mikäli vaan on kestävyyttä ja järkeä suorittamisessa, niin saatetaan olla pitkällä. Niinpä muiden valitettavasti kolaroidessa, pääsin itse kipuamaan sijoituksissa korkeammalle. Ajosuoritukseni ei ollut kauden parasta, mutta pisteethän toki jaetaan vasta maalissa, Laura Suvanto kommentoi.

Hyvin menneen rallicrossin jälkeen hän kävi seuraavana päivänä ajamassa Skoda Fabia R2:lla rallitreeniä.

– Yli vuoteen en ollut Fabialla ajanut. Treenipäivä oli onnistunut alun jännittämisen jälkeen, joten päätin osallistua 15. lokakuuta ajettavaan SM-rallisprinttiin. Naisten kaksivetoluokassa on kuusi kilpailijaa joten nähtäväksi jää, riittääkö oma vauhti mihinkään niissä kovissa karkeloissa. Paineita ei oteta, vaan enemmänkin fiilistellään huikealla R2-autolla ajamista, Suvanto sanoo.

VAG Motorsport osallistuu tulevan viikonvaihteen sprinttiin kahdella autolla, kun Markku Suvanto lähtee kisaan V1600-autolla, jossa luokassa on 12 kilpailijaa.

– Tämä on meikäläiselle viimeinen rallisprint ennen senioriluokkaan siirtymistä, enkä tokikaan suostu olemaan luokan viimeinen, Markku Suvanto päätti.

Teksti: Jarno Saari, VAG Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit