Lauri Joona avaa MM-kautensa Ruotsista – “Oppikilometrit on nyt ajettu”

15.2.2024 / 12:29

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Ruotsissa. Lauri Joonalle se merkitsee WRC2-kauden avausta ja ensimmäistä MM-starttia uuden kartturin kanssa.

Tänään käynnistyvä Ruotsin MM-ralli on Lauri Joonalle neljäs MM-ralli läntisessä naapurimaassa. Ensimmäisessä Ruotsin rallissa kolmossija suli rengasrikkoon kilpailun viimeisellä erikoiskokeella ja seuraavalla kerralla Joona ajoi maaliin WRC3-luokan voittajana.

Viime vuonna Joona siirtyi urallaan ylöspäin ja Ruotsin MM-ralli oli sastamalalaiselle ensimmäinen kilpailu WRC2-luokassa. Maltillinen ajo toi lopulta kahdeksannen sijan kokeneiden kilpakumppanien joukossa.

Nyt tilanne on toinen. Viimevuotisen Ruotsin WRC2-debyytin jälkeen Joona on hakenut kansainvälistä kokemusta ja kilometrejä niin MM- kuin EM-tasoltakin. Tänä vuonna kerätty oppi viedään käytäntöön ja Ruotsista alkaa Joonan ensimmäinen täysi kausi rallin MM-sarjan toiseksi korkeimmassa luokassa.

Joona ja Ruotsissa ensimmäistä MM-ralliaan kartturoiva Janni Hussi kilpailevat Toni Gardemeisterin luotsaaman TGS Motorsport-tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

– Tunturiralli oli hyvä ja opettavainen kisa juuri Ruotsia silmällä pitäen. Vauhti oli hyvin kohdillaan ja saatiin viimeisteltyä niin auto kuin kuljettajakin MM-avaukseemme, toteaa Joona.  

Uumajan seudulla ajettava Ruotsin ralli on MM-sarjan toinen osakilpailu. Kilpailussa ajetaan 18 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa hieman päälle 300 kilometriä. Reitti on varsin suurelta osin sama kuin viime vuonna, mutta mukana on myös jotain uutta.  

– Aika lailla samanlaista reittiä on kuin parina aiempana vuonna. Lauantaina ajettava Sarsjöliden on suosikeitani. Tosi hieno tiestö ja ajetaan isoa kovaa. Se on yleensä hyväkuntoinen ja saa laskea sen, mitä vehkeet kulkee.

– Perjantain Brattby on taas puolestaan aina ollut haastava meikäläiselle. Siihen on nyt yritetty löytää kehityskohtia, jotta oltaisiin kilpailukykyisempiä, kertoo Joona.

Kauden avaukseen kaksikko lähtee luottavaisin mielin.

– Oppikilometrit on ajettu. Nyt haetaan mahdollisimman hyvää sijoitusta ja mahdollisimman isoa pistesaalista. Pitää kuitenkin olla realistinen, koska WRC2-luokassa on paljon nopeita ja kokeneita kuskeja.


Facebook kommentit