MOTORSPORT

Lauri Joona kovin tavoittein kauden avaukseen – “Mittarissa reilut 140 testikilometriä”

Sastamalasta kotoisin oleva Lauri Joona starttaa alkavaan rallin SM-kauteen mitalinkiilto silmissä. Kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tavoitteena on sijoitus SM3-luokassa kolmen parhaan joukossa.

Rallin SM-sarja käynnistyy tällä viikolla perinteisellä Arctic Lapland Rallylla, eli tuttavallisemmin Tunturirallilla. Lauri Joonalle, 22, nyt alkava kausi on toinen SM-sarjassa. Hän kilpailee SM3-luokassa GGTurbo Ford Junior Rally Teamin ilmoittamana Ford Fiesta R2 -autolla. Nuotteja tälle kolmannen polven rallikuljettajalle lukee viime kauden tapaan Markus Määttänen.

– Ensimmäinen kausi SM-sarjassa oli kaiken kaikkiaan varsin opettavainen ja saatiin kyllä paljon arvokasta kokemusta. Kauden edetessä nostettiin sijoituksia, saavutettiin paikka AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kisan finaaliin ja päästiinpä kotikisassa jo “podiumille”! Harmi, että kauden viimeinen kisa päättyi keskeytykseen, Joona kertaa debyyttikauttaan.

Ennen SM-kauden avausosakilpailua Joona on ajanut tammikuussa testejä pariin otteeseen.

– Ekalla testikerralla auto tuntui hyvältä ja pitoa löytyi uusista pyöristä jopa niin paljon, että Fiesta kellahti kyljelleen! Tiedossa oli siis pientä naputtelua, minkä jälkeen päästiin takaisin testien pariin. Toisella kerralla päästiin ajamaan parilla eri tiellä ja mittariin kertyi reilut 140 testikilometriä. Auto toimii hyvin, Joona kehuu.

Nuoresta iästään huolimatta Joona starttaa jo neljännen kerran Tunturiralliin. Aiemmilta vuosilta saavutuksina on niin Suomi Cupin luokkavoitto kuin keskeytyskin. Viime vuonna Joona ja Määttänen sijoittuivat SM3-luokan kuudenneksi. Tänä vuonna SM3-luokan paremmuudesta kilpailee 11 autokuntaa. Vaikka viime kauden mitalisteja ei kisassa nähdä, pitää Joona luokan tasoa kovana. Realistisena tavoitteena on sijoittua lopputuloksissa kolmen sakkiin.

– SM3-luokan taso on jo vuosia ollut tosi kova. Tänä vuonna mukana on paljon uusia nuoria kuskeja, joiden vauhti on vielä arvoitus. Näitä kavereita ei todellakaan pidä aliarvioida. Tunturi on hieno ralli. Siellä ajaminen on ihan erilaista kuin muualla, vaikka tänä vuonna reitillä ei ole kuulemma niin paljoa lunta kuin aikaisemmin. Reitti on pitkä, mutta tykkään kun saa ajaa. Pätkät on haastavia, kun pitää ajaa kovaa mutta tarkasti, että pääsee kisan maaliin, Joona kuvailee.

Teksti: Anu Haapalainen, Lauri Joonan tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com