MOTORSPORT

Lauri Joona sarjatauolle pistekolmosena – “Meidän vauhti riittää kyllä”

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyi viime viikonloppuna Joensuussa ajettuun Itäralliin. Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen sastamalalainen Lauri Joona on SM3-luokan mestaruuspisteissä kolmantena.

Rallin SM-sarjan kolmas ja samalla talvikauden päättänyt osakilpailu Itäralli ajettiin viime lauantaina Joensuussa ja sen ympäristössä. Jo etukäteen oli tiedossa, että Pohjois-Karjalan ralliteiltä ei korkeuseroja, sekä haastavuutta tule puuttumaan.

– Hieno reitti, joskin melko vauhdikas omaan makuun. Saatiin hyvät nuotit aikaiseksi, mutta noille teille on melko haastavaa saada ihan täydellistä “lappua”. Tiet ovat hienossa kunnossa, 22-vuotias Lauri Joona sanoi ennen kilpailua.

Itärallissa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta. Säätiedote ennusti kisapäivälle lumisadetta, joka alkaessaan toisi lisähaasteita muutenkin vaativaan kisareittiin. Ensimmäiseen huoltoon tullessa GG Turbo Ford Junior Rally Teamin väreissä kilpailevat Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen olivat hienosti toisena. Sankka lumipyry alkoi kuitenkin juuri ennen kolmatta erikoiskoetta ja se muutti olosuhteet reitillä todella haastaviksi.

– Näkyvyys erikoiskokeilla oli lähes olematon ja lunta kertyi tielle todella paljon. Luottoa omaan ajoon ei löytynyt enää loppupäivälle. Harmittaa, mutta pääasia on, että päästiin maaliin tuossa kelissä ja saatiin pisteitä, totesi Joona kisan maalissa.

Itärallin SM3-luokan lopputuloksista Joona ja Määttänen löytyvät viidenneltä sijalta. Luokkavoittoon ajoi edellisenkin osakilpailun nimiinsä vienyt Joonas Lindroos, toiseksi sijoittui Henri Hokkala ja kolmanneksi Joonan tiimikaveri Sami Pajari, josta Joona jäi 15 sekuntia.

Seuraavaksi SM-sarjassa on edessä reilun kahden kuukauden mittainen kevättauko. Talvirallien jälkeen Joona on SM-pisteissä kolmantena, vaikka kauden osakilpailut eivät ole sujuneet aivan toivotulla tavalla.

– Vaikka kauden alussa laitetut tulostavoitteet ei ihan täyttyneet, on ollut hienoa huomata, että meidän vauhti riittää kyllä. Ollaan kehitytty paljon ja tästä kun vähän tuurikin kääntyy, voi meiltä kesäkaudella odottaa kärkisijoituksia, Joona päätti.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ajetaan Riihimäellä toukokuun viimeisenä lauantaina.

Teksti: Lauri Joonan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com