Legends World Finals Botniaringilla syyskuussa – Rakenteilla koko perheen suurtapahtuma

6.7.2017 / 16:10
Legends-autot valloittavat Botniaringin syyskuussa (Kuva: Lauks).

[ A- ] / [ A+ ]

Legends World Finals 2017 on paitsi historiallinen autourheilukilpailu, niin myös koko perheen suurtapahtuma. Legends-autojen MM-kilpailut tuovat syyskuussa Botniaringille runsaasti matkailijoita ja tapahtumassa tulee olemaan mukana runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille.

Legends World Finals 2017 -tapahtuma tuo Botniaringin alueelle matkailijoita ympäri maailman. Kilpailijoita ja heidän perheitään lähtee liikkeelle aina Yhdysvalloista, Euroopasta, Marokosta ja Etelä-Afrikastakin. Tapahtuman odotetaan jättävän alueelle runsaasti matkailutuloja ja tapahtuman toteutuksessa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia palveluita ja yrityksiä.

– Tavoitteenamme on järjestää onnistunut kilpailutapahtuma, sekä saada Kurikan ja Pohjanmaan seutuja tunnetuksi niin kisavieraille kuin yleisöllekin oheispalvelujen kautta. Tapahtuma tulee jättämään merkittävän määrän rahaa paikallisille yrittäjille, suunnittelee tapahtuman järjestäjä Johan Ahokas.

Entinen Legends-autojen Baltian ja Suomen mestari Ahokas on tehnyt useamman vuoden töitä saadakseen Legends-autojen MM-kilpailut Suomeen. MM-kilpailut järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella.

– On hienoa saada tämän suuruusluokan kilpailutapahtuma ennen kaikkea Suomeen, mutta vieläpä juuri Botniaringin radalle tänne Pohjanmaalle, intoilee Ahokas.

Tapahtumaan on järjestetty runsaasti oheisohjelmaa, kuten esimerkiksi helikopterilennätykset, mönkijöiden ja isojen Kraz kuorma-autojen koeajoradat, suunnistusrata lapsille, markkina-alue, sekä iltaohjelmaa.

– Tapahtumassa on ihan varmasti nähtävää koko viikonlopulle. Radalla tapahtuu yli 200 Legends-auton ansiosta koko ajan jotakin ja alueelle on järjestetty runsaasti oheisohjelmaa. Kaikkea ei kuitenkaan paljasteta tässä vaiheessa, pidetään vielä pari yllätystä hihassa, hymyilee Ahokas salamyhkäisesti.

Legends-autojen MM-kilpailut ajetaan Botniaringin moottoriradalla 16.-17. syyskuuta. Lauantaina ajetaan radalla alkuerät ja sunnuntaina on vuorossa MM-finaalit, jossa ratkotaan maailmanmestaruudet.

Tutustu! Legends World Finals -tapahtuman kotisivut

Teksti: Legends World Finals 2017 -tapahtuman tiedote


Facebook kommentit