Legendseilla dramaattinen kilpailu Pärnussa – Bensa loppui usealta kuljettajalta, järjestäjän virhe!

1.7.2017 / 21:27
Legendsien SM-osakilpailut Pärnun radalla tarjosivat dramaattisia käänteitä (Kuva: LCF / Otto Hokkanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Legends-autojen kilpailu Pärnun radalla lauantaina oli täynnä dramatiikkaa. V1600-luokassa Simo Rauhala nappasi puolestaan tuplavoiton.

Legends-luokassa saatiin Pärnun Rata-SM-osakilpailussa uusi nimi voittajien listaan, kun Jesse Vartiainen taituroi itsensä korkeimmalle korokkeelle. Päivän molemmat Legends-lähdöt olivat täynnä tapahtumia ja dramatiikkaa. Vartiainen ajoi tapahtumarikkaan ensimmäisen kilpailun päätteeksi maaliviivalle ensimmäisenä. Legendsien kärki ajoi tiukassa nipussa ja vetomies vaihtui useaan otteeseen kierrosten aikana.

– Voitto oli tänään kovan työn tulos. Tätä ensimmäistä voittoa on odotettu pitkään. Nyt se tuli ja hyvältähän se tuntuu, tiivisti Vartiainen palkintokorokkeella.

Lisädramatiikkaa kilpailuun aiheutti bensiinin loppuminen vajaalta kymmeneltä kuljettajalta kilpailun viimeisillä kierroksilla. Järjestäjä oli kirjannut kilpailun pituuden sääntöihin väärin, minkä vuoksi useamman kuljettajan Pohjois-Euroopan mestaruushaaveet kariutuivat Pärnun lauantaipäivään.

Toinen Legends-lähtö ajettiin puolestaan turva-auton perässä maaliin saakka, kun latvialaiset kolaroivat autonsa poikittain takasuoralle. Voittoon turva-auton takaa ajanut Henri Tuomaala harmitteli katkonaista kilpailua.

– Tiukkaa kisaa oli siihen asti kunnes turva-auto tuli. Suorastaan harmittaa voittaa tällä tavalla turva-auton perässä, mutta otetaan kuitenkin voitto vastaan. Pieniä vaikeuksia meinasi olla ensimmäisessä mutkassa pitää pojat takana, mutta sain kuitenkin pidettyä heidät takana. Jos turva-autoa ei olisi tullut, niin Johan (Ahokas) meinasi, että olisi vienyt tämän lähdön, mutta sitä ei saa nyt ikinä tietää, Tuomaala virnuili.

V1600-luokan ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin heti aamulla. Simo Rauhala jatkoi tasaisen varmoja otteita ajaen voittoon yli seitsemän sekunnin voittomarginaalilla.

– Huomasin heti lähdöstä, että sain hyvän startin. Pari ensimmäistä kierrosta sujuivat todella hyvin ja sain melko hyvän eron taakse. Muut alkoivat takana kisaamaan niin huomasin, että tämä lähtö on aika hyvin hallussa. Säästin sitten hieman pyöriä toista lähtöä varten. Lopussa Thaimaan tyttö alkoi tulla vauhdilla takaa, mutta pystyin vauhdillisesti vastaamaan siihen. Hyvin sujui kilpailu, ihan suunnitelmien mukaan, hymyili Rauhala tyytyväisenä.

Rauhala otti lopulta tuplavoiton viikonlopulta, kun toinenkin V1600-lähtö sujui miehen osalta kuin tanssi.

– Tämä kisa oli paljon tiukempi kuin edellinen. Lähtö onnistui vähän huonosti, stumppasin ruutuun, mutta pääsin onneksi kuitenkin kärkeen. Ero oli varmaankin sekunnin tai kaksi, mutta yritin säästää rengasta ettei se kuumenisi lopussa. Lopussa ero oli jo todella tiukka, mutta se riittää, että ylittää maaliviivan ensimmäisenä, totesi Rauhala.

SM-pisteissä kärkipaikkaa pitävä Rauhala sanoi, ettei välttämättä pysty osallistumaan kaikkiin loppukauden kilpailuihin. Näin ollen V1600-luokan Suomen mestaruuden, sekä Pohjois-Euroopan mestaruuden ratkeamista saadaan jännittää vielä hyvän tovin. Seuraava Rata-SM-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua (15.-16.7.) Kemoran radalla Vetelissä.

Lauantain tuloksia Pärnusta

Legends ja 1. kilpailulähtö

1) Jesse Vartiainen 19.12,470
2) Henri Tuomaala + 0,267
3) Pekka Seppänen + 0,543

Legends ja 2. kilpailulähtö

1) Henri Tuomaala 15.40,345
2) Johan Ahokas + 0,233
3) Victor Vorobyev + 0,622

V1600 ja 1. kilpailulähtö

1) Simo Rauhala 20.49,825
2) Tachapan Vijittranon + 7,364
3) Mika Lahtinen + 10,433

V1600 ja 2. kilpailulähtö

1) Simo Rauhala 20.48,691
2) Nathayos Sirigaya + 0,214
3) Mirella Nurminen-Mikkonen + 7,696

Lue myös! Emma Kimiläiselle kauden avausvoitto – ”Tänään tuntui kaikki menevän putkeen” (1.7.2017)

Teksti: Rata-SM:n tiedote


Facebook kommentit