MOTORSPORT

Lindbergillä haastavat lähtökohdat Kouvolan SM-ralliin – “Tällä valmistautumisella hyvä suoritus”

Porvoolainen Jussi Lindberg jatkoi kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa taistelua SM3-luokan pisteistä, kun Kouvolan osakilpailu käynnisti rallin SM-sarjan kesäkauden viime lauantaina.

Vaikka edellisestä SM-osakilpailusta olikin jo vierähtänyt tovi aikaa, ei Jussi Lindberg ehtinyt valmistautua viikonlopun kilpailuun lähes tulkoon millään tavalla. Moottorin saapuminen Suomeen kesti, eikä osallistuminen Mäntsälän testikilpailuun lopulta toteutunut.

– Pari viikkoa kesti moottorin tulo Suomeen ja vasta torstaina auto kävi ensimmäistä kertaa Joensuun osakilpailun jälkeen. Perjantaina oli pakko levätä, joten jätettiin myös “shakedown” väliin, Lindberg harmitteli.

– Kiitokset erityisesti Set Promotionille ja mekaanikoille, että saatiin moottori ennen kisaa keulaan ja toimimaan.

Pitkän tauon jälkeen ajorytmin löytäminen voi viedä aikaa, mutta Renault-kuski nakutteli tasaisia tuloksia lähes heti rallin alusta asti.

– Eka pätkä nyt meni vielä vähän tunnustellessa, kun ei oltu ajettu metriäkään, mutta kakkonen ja kolmonen tuli jo paremmin, Lindberg kertaa kilpailun kulkua.

Viimeistään huollon jälkeen rytmi oli jälleen löytynyt, mutta ajopaikka toi haasteita irtosoran täyttämille kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle.

– Toinen lenkki oli myös ihan hyvä, vaikka jouduttiin jonkin verran liukastelemaan irtosoralla. Jos vähän puhtaampaa olisi ollut parilla viimeisellä pätkällä, niin ehkä olisimme taistelleet jopa paremmista sijoista vielä lopussa.

SM3-luokan viides sija toi Lindbergille kasan tärkeitä sarjapisteitä mitalitaistelua ajatellen. Myös Tulevaisuuden Tähti -kilpailu etenee kohti loppusuoraa, kun ajamatta on enää yksi osakilpailu ennen ratkaisevia valintatestejä.

– Ihan tyytyväinen täytyy kyllä olla, kun ei oikein ollut mitään pohjaa tähän kilpailuun. Tällä valmistautumisella hyvä suoritus. Nyt pysyi keskittyminenkin yllättävän hyvin verrattuna alkukauteen. Täytyy nyt valmistautua kunnolla Pohjanmaa Ralliin ja koittaa saada hyvä sijoitus sieltä, jotta pääsisi mukaan Tulevaisuuden Tähti -kilpailun valintatestihin, Lindberg päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella lauantaina 16. kesäkuuta.

Teksti: Taneli Niinimäki, Jussi Lindbergin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com