MOTORSPORT

Lindbergille pettymys Itärallista, mutta maalissa odotti iloinen yllätys – “Sanoinkuvaamaton fiilis”

SM3-luokan mitalikamppailussa tiukasti mukana oleva Jussi Lindberg starttasi kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa rallin SM-sarjan talvikauden päätöskilpailuun tuiki tärkeät SM-pisteet mielessään. Vaikka Joensuun upea reitti runsaine hyppyineen tarjosikin erityisen hienot lähtökohdat voittotaisteluun, ei kisa porvoolaiselta sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

– Ei mainannut kulkea ollenkaan. Ajatus harhaili liikaa ja sitä kautta ajamisesta jäi paljon pois, Jussi Lindberg harmitteli.

Kilpailun puolenvälin paikkeilla autossa ilmeni myös mystisiä käyntihäiriöitä, jotka osaltaan vaikeutti Lindbergin ajamista. Tuloksena oli lopulta luokan kahdeksas sija ja kuusi SM-pistettä.

– Kolmen viimeisen erikoiskokeen aikana auto lopetti välillä kaasun tottelemisen ja pätki kummallisesti. Sen lisäksi neljännellä erikoiskokeella renkaaseen tuli kudosvaurio, joka vaikeutti oikealle kääntymistä. Kilpailullisesti en ole tyytyväinen ja fiiliskin oli kisan loppuun asti huono, Lindberg totesi.

Vaikka tulos jäi kauas tavoitteesta, oli Lindberg viimeisen erikoiskokeen maalissa kuitenkin yhtä hymyä. Rallin aikana koetut murheet unohtuivat hetkessä, sillä perheeseen oli syntynyt poikavauva.

– Haluan osoittaa suurimman kiitoksen puolisolleni ja läheisilleni, jotka hoitivat kotipuolen ja synnyttämisen minulta salassa. Fiilis oli sanoinkuvaamaton, kun he ilmoittivat viimeisen erikoiskokeen maalissa, että poika on syntynyt.

Kun talvikausi on nyt saatu päätöksen, suunnataan katseet vähitellen kohti kevättä. Ajamatta on vielä neljä osakilpailua, joten mitalijahdin suhteen kaikki on vielä auki. Myös taistelu Tulevaisuuden Tähti -tittelistä kiristyy entisestään.

– Talvikausi alkoi hyvin Rovaniemeltä, mutta Mikkelissä tasaisuus puuttui ja nyt Joensuusta tuli tämän kauden niin sanottu nollakisa. Ratin ja penkin välissä täytyy tehdä kasvua, jotta tavoitteet pysyvät saavutettavissa. Nuottia meidän pitää treenata paljon kesää varten. Myös autoon hiotaan säädöt kuntoon, kunhan lumet sulaa ensin pois, Lindberg päätti.

Teksti: Taneli Niinimäki, Jussi Lindbergin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com