Lindbergille pettymys Uudenkaupungin SM-rallissa – “Podium oli tavoitteena”

11.9.2017 / 18:13
Jussi Lindbergin tavoite Uudenkaupungin SM-rallissa ei täyttynyt (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajettiin lauantaina Uudessakaupungissa. Sipoon Autokerhoa edustava Jussi Lindberg starttasi kisaan SM3-luokan neljänneltä sijalta.

Kilpailu käynnistyi lauantai-aamuna sateisessa säässä, joten liukas ja vaativa keli tuotti ensimmäisellä lenkillä hieman vaikeuksia Jussi Lindbergille.

– Neljä ensimmäistä erikoiskoetta meni liukastellessa ja tämä vei luoton ajamiseen. Huoltotauolla kuitenkin vaihdettiin rengastyyppiä, joten ajo parani toiselle lenkille. Huollolle myös erikoismaininta, koska alustaa muutettiin kysymättä ja tämä tuntui toimivan haasteellisissa olosuhteisissa hyvin, kertasi Lindberg.

Tauon jälkeen Lindberg löysi jälleen luoton ajamiseen ja viimeisen erikoiskokeen kolmanneksi nopein aika nosti porvoolaisen lopputuloksissa lopulta luokkansa kuudennelle sijalle. Alun vaikeuksien jälkeen tärkeät kahdeksan sarjapistettä tililleen napannut Lindberg nousi luokkassaan jaetulle kolmannelle sijalle ennen viimeistä osakilpailua, mutta mies oli silti tulokseensa pettynyt.

– “Podium” oli tavoitteena, joten sijoitus oli pettymys. Nyt ollaan jaetulla kolmannella sijalla, mutta pistekamppailu on tiukkaa. Tampereella täytyy jokaisen erikoiskokeen onnistua samalla tavalla, niin kuin nyt tämä viimeinen. Mestaruuteen ei ole enään mahdollisuuksia, mutta kaikki muu on auki, Lindberg totesi.

Mitalikamppailu huipentuu Tampereen ympäristössä 29.-30. syyskuuta ajettavaan kauden viimeiseen osakilpailuun.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Emil Lindholm 102
2) Miika Hokkanen 83
3) Jussi Lindberg 54
3) Olli Pollari 54
5) Taisko Lario 52

Teksti: Jussi Lindbergin tiedote


Facebook kommentit