MOTORSPORT

Lindholm ei mieti tulosta nelivetodebyytissään – “Ensisijainen tavoitteemme on ajaa maaliin”

Viime kaudella rallin SM3-luokassa SM-hopeaa ajanut ja Suomen MM-rallin Tulevaisuuden tähti 2017 –kilpailun voittanut Emil Lindholm ja hänen kartanlukijansa Mikael Korhonen ovat valmiina Rovaniemellä ajettavaan rallin SM-sarjan kauden avaukseen.

Rallin SM-sarja käynnistyy tulevana perjantaina Arctic Lapland Rallilla, johon ensimmäistä kertaa nelivetoautolla kilpaileva Emil Lindholm, 21, osallistuu kolmatta kertaa.

– Arctic Lapland Ralli on SM-sarjan sisällä ainutlaatuinen kilpailu. Se on pitkä kisa ja siksi haasteellinen. Olen tykännyt ajaa napapiirillä. On vain hyvä asia, että erikoiskokeet ovat pitkiä ja reittiä voi nuotittaa enemmän kuin kaksi ajokertaa, Lindholm sanoo tiedotteessaan.

– Rovaniemellä ajettavat erikoiskokeet ovat lisäksi nopeita ja selkeitä erikoiskokeita ja ne sopivat mielestäni minulle hyvin. Tarvitsen vähintään viiden kilometrin pätkän, jotta yleensä pääsen edes vauhtiin, Lindholm hymyilee.

Arctic Lapland Rallin reitti on jonkin verran uudistunut ja muutos sopii nuorelle kuljettajalle hyvin. Lähtönumerolla seitsemän reitille starttaava Lindholm ei kuitenkaan lähde väkisin tavoittelemaan kärkisijoja. Hän tiedostaa, että siirtyminen etuvetoisesta ralliautosta nelivetoiseen ottaa oman aikansa.

– On hyvä, että vuodesta toiseen ei ajeta koko ajan samoja teitä, sillä uusilla pätkillä konkareille ei tarvitse antaa liikaa tasoitusta. Seiska on hyvä lähtöpaikka. Toivotaan, että pakkanen ei ole liian kireätä, jotta pimeällä säästyisimme ajamasta pakkaslumipölyssä.

– Ensisijainen tavoitteemme on ajaa maaliin, hakea uuteen autoon tuntumaa ja kerätä mahdollisimman paljon kokemusta. Tuloksella ei nyt tässä kohtaa ole niin väliä. Pääasia on, että fiilis autoon ja omaan ajamiseeni on hyvä. Mutta kun olemme ajamassa kilpaa, niin vauhdin on oltava hyvällä tasolla, Lindholm muistuttaa.

Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen, 32, ovat päässeet tutustumaan testeissä Skodaansa vuodenvaihteen molemmin puolin. Lindholm sanoo, että luotto autoon on jo ihan hyvä.

– Olen mielestäni päässyt auton kanssa nopeasti sinuiksi. Ääritilanteet ovat vielä kokematta ja toivotaan, että niitä ei ainakaan heti Rovaniemellä opiskella kantapään kautta. Yritetään malttaa, Lindholm päättää.

Lue myös! Emil Lindholmille joululahja viikon etuajassa – Huippukalustolla rallin SM-sarjaan (16.12.2017)

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com