Lindholm kasvatti Tahkolla SM3-luokan pistejohtoaan – “Alku oli tahmea”

12.3.2017 / 08:49
Emil Lindholm näytti Tahkorallissa SM3-luokassa muille perävaloja (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM3-luokan piikkipaikalta Tahko SM-ralliin startannut Emil Lindholm ja kartanlukija Tomi Tuominen päättivät sarjan talvikauden vakuuttavaan voittoon. Kauden toinen ykköstila syntyi 22,7 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Taisko Larioon.

Rallin alussa Emil Lindholm oli hieman ajorytminsä kanssa vaikeuksissa, mutta loppua kohden meno rupesi maistumaan ja ryhmävoitto irtosi varsin selvällä marginaalilla.

– Alku oli tahmea. Yksi syy siihen oli varmasti se, että en ollut ajanut metriäkään ralliautoa Mikkelin jälkeen. Tuntui, että ajossa oli sellainen “testi-mode” päällä. Voitto toki maistuu aina todella hyvältä, Lindholm totesi maalissa.

Kilpailun ratkaisut nähtiin rallin viimeisellä lenkillä, jonne Lindholm starttasi 0,3 sekunnin takaa-ajoasemasta. Rallin kahdelle viimeiselle ek:lle Lindholm ajoi ensin 4,6 sekunnin ja perään viimeiselle EK:lle 15,9 sekunnin pohja-ajat, ja voittotaistelu oli ratkaistu.

– Molemmat pätkät tuli hyvin eikä virheitä tapahtunut. En mielestäni yrittänyt ajaa sen kovempaa, mutta ajorytmi kahdella viimeisellä pätkällä oli ihan toista kuin rallin alussa.

Talvikauden jälkeen kaksikko Lindholm-Tuominen ajaa peräti 40 pisteen erolla SM3-luokan pistetaulukon kärjessä. Suurta pistejohtoa tarvitaankin, sillä päästäkseen Tulevaisuuden Tähti -kilpailun karsintaan Lindholmin pitää olla viiden ajetun SM-osakilpailun jälkeen SM-pisteissä viiden parhaan joukossa. Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että Lindholmilta jää kesäkauden kaksi ensimmäistä SM-rallia muiden ajokiireiden takia väliin.

– Toivotaan, että pisteet riittävät siihen, että pääsen karsimaan Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkinnosta eli ajopaikasta Suomen MM-ralliin, Lindholm pohti.

Tahkorallin SM3-luokan lopputulokset

1) Emil Lindholm (Peugeot) 57.23,4
2) Taisko Lario (Peugeot) + 22,7
3) Joni Viitala (Citroen) + 42,5

SM3-luokan pistetilanne

1) Lindholm 77
2) Miika Hokkanen 37
3) Henrik Pietarinen 33

Lähde: Emil Lindholmin tiedote


Facebook kommentit