MOTORSPORT

Lindholm päivitetyllä Hyundailla Kroatiaan

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat Kroatian asfalttiteille moottoripäivitetyllä Hyundailla. Kaksikko ajaa kauden neljännessä MM-osakilpailussa WRC2-luokan MM-pisteistä.

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat kauden ensimmäiseen asfalttiralliin luottavaisin mielin. Kaksikko kilpailee Kroatiassa ranskalaistiimi CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla.

Lindholm haki asfaltille tuntumaa viime viikonloppuna Espanjassa Rallye Festival Hoznayo-tapahtumassa. Kyse oli näytösluonteisesta kilpailusta, jossa ajettiin yhdeksän erikoiskoetta ja 130 EK-kilometriä ilman ajanottoa. 

Tulevaan MM-ralliin valmistavat testit Lindholm ajoi maanantaina Kroatiassa.

– Espanjan kisa oli mielenkiintoinen tapahtuma, jossa sai ravistella ruosteita ranteista. Toki tiet Espanjassa ovat Kroatiaan verrattuna erilaisia. Ja myös sää suosi meitä turhankin hyvin. Viikonlopulle on luvattu sadetta, ja me ajoimme kaikki testit kuivalla asfaltilla 30 asteen auringonpaisteessa. Mutta auto tuntuu hyvältä, Lindholm kertoo tiedotteessa.

Hyundai on luokitellut Lindholmin i20 N Rally2-autoon uuden moottoripäivityksen.

– Automme moottoriin tuli pieni päivitys. Toivotaan, että se avittaa meitä Kroatiassa hyvään tulokseen. Päivitys on joka tapauksessa positiivinen askel eteenpäin, Lindholm summaa.

Kroatian MM-ralli tiedetään ja tunnetaan haastavana rallina, jossa Lindholm on aina viihtynyt hyvin.

– Kroatia on hyvin erilainen asfalttiralli, joka muistuttaa hieman viime syksynä ajettua Keski-Euroopan MM-rallia. Erikoiskokeilla on paljon leikkauksia, joten tielle nousee likaa aika paljon. Koko ajan saa arvioida pitoa ja olla hereillä. Pito yleensä vaihtelee jokaisessa mutkassa.

– Kroatian erikoiskokeet ovat lisäksi kapeita, teknisiä ja haastavia, mutta se tekee tästä rallista mielenkiintoisen. Aika lailla samoilla säädöillä lähdemme kisaan kuin Keski-Euroopan MM-rallissa, Lindholm kertoo.

Rallin ensimmäinen kilpailupäivä perjantai on heti kilpailun pisin päivä. Avauspäivään lisähaasteen tuo se, että päivän kahdeksan EK:n aikana ei ole päivähuoltomahdollisuutta. 

– Ei se hirveästi muuta mitään, mutta jos auton kanssa tulee jotain eteen, niin sen jälkeen ei ole mitään tehtävissä. Pitkä ja ratkaiseva kilpailupäivä heti kättelyssä ja sen kanssa on vain mentävä. Toivotaan, että kaikki toimii. Tavoitteemme on ajaa omaa parasta, nautimme Reetan kanssa rallista ja sunnuntaina sitten nähdään, mihin se riitti, Lindholm toteaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com