MOTORSPORT

Lindholmille arvokasta asfalttikokemusta Italiasta – “Vaikein ralli vähään aikaan”

Italian kovatasoinen rallisarja polkaistiin käyntiin perjantaina ja lauantaina Pohjois-Italiassa, Castelnuovo di Garfagnanan kunnan ympäristössä, ajetulla kauden avausosakilpailulla. Rally del Ciocco e Valle del Serchio -kilpailussa suomalaisedustuksesta vastasi kahdeksanneksi ajanut Emil Lindholm.

Rally del Ciocco e Valle del Serchio käynnistyi perjantai-iltana ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella ja lauantaina ohjelmassa olivat loput 13 erikoiskoetta. Yhteensä tässä Italian rallisarjan kauden avausosakilpailussa ajettiin asfaltilla reilut 133 ek-kilometriä.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Giandomenico Basso, joka kävi ykkössijasta jännittävän kaksintaistelun ensin Andrea Grugnolaa ja lopussa Simone Campedellia vastaan. Crugnola johti kilpailua 10 ajetun erikoiskokeen jälkeen 7,2 sekunnilla, mutta seuraavalla erikoiskokeella Volkswagen-kuljettaja joutui keskeyttämään. Basso nousi kärkeen 9,2 sekunnin turvin ennen Simone Campedellia, kun ajamatta oli vielä kolme erikoiskoetta.

Campedelli onnistuikin vielä järjestämään varsin tehokkaan loppukirin, mutta Basso onnistui säilyttämään johtoasemansa aina maaliin asti ja lopulta kaksikon välille saatiin aikaeroa lopputuloksissa 4,9 sekuntia. Luca Rossetti nappasi viimeisen palkintosijoituksen ennen neljänneksi ajanutta, MM-sarjasta tuttua Craig Breenia, joka hävisi Bassolle 16,5 sekuntia. Yleiskilpailun kärkikolmikon muodostivat kolmen eri automerkin kuljettajat, Basso kun ajoi Skodalla, Campedelli Fordilla ja Rossetti Citroenilla.

La Superba -tiimin Hyundai i20 R5 -autolla kilpailuun osallistunut Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa sijoittuivat kahdeksanneksi ja eroa kärkeen suomalaiskaksikolla kertyi lopulta lähes kaksi ja puoli minuuttia. Asiaa aivan kuumimpaan kärkitaisteluun ei siis ollut, mutta toisaalta sitä arvokasta asfalttikokemusta kertyi jälleen iso määrä.

– Olihan päivä. Ei virheitä, mutta tämä oli kyllä ehdottomasti vaikein ralli mitä olen vähään aikaan ajanut. En voi sanoa olevani tyytyväinen vauhtiimme, mutta sitten taas toisaalta siitä oli ehtinyt kulua aikaa yhdeksän kuukautta, kun edellisen kerran kilpailtiin asfaltilla. Hyvää kokemusta ja varmasti olemme vahvempia seuraavassa asfalttikilpailussamme, Lindholm kommentoi Facebook-sivullaan kilpailun jälkeen.

Rallin SM-sarjassa Rovaniemen ja Joensuun osakilpailuissa SM1-luokan voittanut Lindholm on SM1-luokan pisteissä talvikauden jälkeen toisena, vain kolme pistettä pistejohtaja Teemu Asunmaata perässä. Ruotsin MM-rallissa helmikuussa Lindholm sijoittui WRC2-luokassa toiseksi. Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Riihimäellä lauantaina 25. toukokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com