Lindholmille ja MRF-renkaille kauden toinen palkintosijoitus – “Hieno saavutus”

2.6.2021 / 07:38
Emil Lindholm taituroi Turun seudulla viime viikonloppuna kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm ajoi viime viikonloppuna Länsirannikon SM-rallissa SM1-luokassa kolmanneksi. Tällä viikolla Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa kilpailevat Italian MM-rallissa.

Emil Lindholmilla riittää juuri nyt kilpailurintamalla kiireitä. Huhtikuun lopulla Lindholm osallistui Kroatian MM-ralliin ja kahtena edellisenä viikonloppuna ohjelmassa oli Portugalin MM-ralli, sekä Länsirannikon SM-ralli, joka avasi rallin SM-sarjan kesäkauden. Turun seudulla ajetusta kauden kolmannesta SM-rallista Lindholm nappasi kauden toisen palkintosijoituksensa SM1-luokassa, nyt tulleen kolmannen sijan myötä.

– Palkintopallille tähdättiin ja sinne päästiin. Aamun erikoiskokeet olivat haasteellisia, kun maa oli hieman kostea. Iltapäivän pätkät tultiin hyvin. Meillä toimi koko paletti silloin paremmin. Virheetöntä ajoa koko päivä, ei tilanteita, Lindholm kommentoi Turun seudulla perjantaina ja lauantaina ajetun kilpailun jälkeen.

TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kotimaassa kilpaileva Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa avasivat Länsirannikon SM-rallin erinomaisesti, kun kaksikko vei nimiinsä kaikki kolme perjantaina ajettua asfalttipätkää.

– Onnistuimme asfaltilla hyvin. Mielestäni ajo sorarallirenkailla asfaltilla on sellaista, jollaista rallin ajaminen asfaltilla tulisikin olla – hauskaa. Sorarenkaat pitävät asfaltilla paremmin kuin kovapintaisella soratiellä ja silti saa ajaa ronskisti ja luisutella autoa mutkissa. Hauska kokemus, Lindholm kehui.

Lauantaina pohja-aikoja ei syntynyt, mutta äärimmäisen tiukassa taistelussa kolmannesta sijasta Lindholm kellotti kolmella viimeisellä erikoiskokeella vielä kolmanneksi ja toiseksi nopeimmat ek-ajat. Ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa mukana oleva intialainen rengasvalmistaja MRF on nyt yltänyt tänä vuonna SM-sarjan kuninkuusluokassa niin pohja-aikoihin, kuin kahteen palkintosijoitukseenkin, olihan Lindholm myös Rovaniemellä tammikuussa SM1-luokassa kolmas.

– Reilussa vuodessa olemme päässeet tilanteeseen, jossa kilpailemme rallien voitosta ja ajoimme jälleen pohja-aikoja, sekä nousimme palkintopallille. Se on hieno saavutus ja kehitystyö jatkuu. Tästä on hyvä jatkaa kesäkautta eteenpäin, MRF:n testikuljettajana toimiva ja SM1-luokan pisteissä neljäntenä kolmen ajetun osakilpailun jälkeen oleva Lindholm vakuutti.

 

Emil Lindholm on rallin SM-sarjassa SM1-luokan pisteissä kolmen ajetun osakilpailun jälkeen neljäntenä (Kuva: RPF).

 

 

“Varsin mielenkiintoista tiestöä”

Tulevana viikonloppuna Italiassa, Sardinian saarella ajettava MM-ralli on rallin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ja Lindholmille kauden neljäs MM-ralli. WRC3-luokassa Toksport-tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kilpaileva Lindholm osallistuu nyt Sardinian MM-ralliin ensimmäistä kertaa urallaan. Kilpailuun valmistavat testit Lindholm ajoi maanantaina.

– Portugalin kokemusten jälkeen muutimme jonkin verran automme säätöjä, jotta saisimme auton painoa siirtymään mutkissa niin, että voisimme ajaa mutkiin siistimmin. Portugalin MM-rallissakin se jo nähtiin, että perjantain ensimmäisen lenkin tulokset eivät korreloi yhtään rallin lopputuloksia. Meillä on edessä enemmänkin selviytymistaistelu, eikä niinkään nopeusralli, WRC3-luokan pisteissä kuudentena oleva Lindholm ennakoi.

Viime syksynä edellisen kerran ajetun Sardinian MM-rallin reitti on mennyt tänä vuonna uusiksi lähes 50-prosenttisesti.

– Varsin mielenkiintoista tiestöä. Se tavallaan oli tiedossa, mutta yllätti kuitenkin. Tiet ovat kapeita ja paikka paikoin ihan kivikkoa, isoja kiviä teiden ympärillä. Ihan omanlaisensa kisa tiedossa. Kovan seoksen renkaita on varattu eniten, sitten kahdeksan kappaletta medium-seoksen eli Pirellin listoilla soft-seoksen renkaita. En usko, että rengaskuluma on iso asia, mutta rengasrikkoja pitää välttää, Pirellin renkailla MM-sarjassa kilpaileva Lindholm korostaa.

Lindholmin osalta MM-rallit tänä vuonna ovat sujuneet vaihtelevissa merkeissä. Helmikuussa Rovaniemellä hallussa oli WRC3-luokan johto, mutta taival päättyi keskeytykseen hangessa käynnin myötä. Historian ensimmäisestä Kroatian MM-rallista Lindholm nappasi WRC3-luokasta hienon kakkossijan, kun taas Portugalissa kolme rengasrikkoa avauspäivänä veivät mahdollisuuden taistella kärkisijoista. Power Stage -erikoiskokeen nopein aika toi Lindholmille viisi bonuspistettä.

Italian MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 9.02 Suomen aikaa. Maaliin saavutaan sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit