Lindholmille oli tarjolla Unkarista huipputulos – “Yksi mutka ja kisa on siinä”

11.11.2020 / 06:45
Emil Lindholmin sijoitus Unkarin EM-rallissa oli 21. (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholmille viime viikonloppuna ajettu Unkarin EM-ralli toi kokemuksen kannalta tärkeitä kilometrejä vaikeista olosuhteista, mutta lopputuloksen osalta kilpailu oli espoolaiselle pettymys.

Autourheilussa tunnetusti jossittelu on aina turhaa, eikä Emil Lindholm, 24, sellaiseen viime viikonloppuna ajetun Unkarin EM-rallin jälkeen sortunutkaan. Jossittelu kuuluu median tehtäviin, eikä tälläkään kertaa mikään kiellä sitä faktaa, että ilman lauantai-illan yhtä virhettä Lindholm olisi mitä todennäköisemmin ollut yleiskilpailun lopputuloksissa palkintopallilla.

– Se on karua joskus. Yksi mutka ja kisa on siinä, sijalla 21. Unkarin EM-rallin maaliin saapunut Lindholm harmitteli tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Unkarin EM-rallissa kolmen päivän aikana asfalttiteillä ajetuilla 16 erikoiskokeella moni kärkikuljettaja ajautui ongelmiin ja jos ei Andreas Mikkelsenin voitto ollut mikään suuri yllätys, niin yllätyksenä voidaan ehdottomasti pitää Gregoire Munsterin toista ja Efren Llarenan kolmatta sijaa. Lindholmin lisäksi kärkitaistelusta ulos putosivat kilpailun aikana muun muassa Alexey Lukyanuk, Oliver Solberg, Craig Breen ja Norbert Herczig.

Ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta Lindholm oli neljäntenä, 8,6 sekunnin päässä kolmannesta sijasta. Sitten tuli se yhdeksännen erikoiskokeen yksi mutka, TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -auto jäi pohjastaan mutaan kiinni ja edessä oli keskeytys. Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen tekivät paluun kilpailuun sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin, mutta keskeytyksestä tulleet 10 sakkominuuttia veivät mahdollisuuden taistella hyvästä pistesijasta.

– Tämä ralli oli minulle ensimmäinen asfalttiralli, missä pito vaihteli todella paljon. Eikä minulla ollut ensikertalaisena oikein eväitä, vastaavia ralleja pitäisi esimerkiksi Monte Carlon rallia ajatellen ajaa enemmän. Sunnuntain erikoiskokeet toivat lisää tärkeätä kokemusta jatkoa varten, Lindholm haki Unkarin viikonlopusta hyviä asioita.

 

Emil Lindholm kilpaili Unkarin EM-rallissa tuttuun tapaan MRF:n väreissä ja TGS:n Skodalla (Kuva: ERC Media).

 

“Epäonni vetää hieman sanattomaksi”

Sunnuntain erikoiskokeilla Lindholm oli kahdeksanneksi nopein kuljettaja ja kun nyt sorrutaan siihen jossitteluun, niin ilman sitä lauantai-illan yhtä mutkaa ja yhtä ajovirhettä suomalaiskuljettaja olisi mitä todennäköisemmin saapunut sunnuntaina maaliin yleiskilpailun toisella sijalla.

– En ole koskaan aiemmin ajanut vastaavilla asfalttiteillä, joilla pito vaihtelee jokaisessa mutkassa ja jopa keskellä mutkaa. Tänään (sunnuntaina) ajoimme pätkät varmasti, mutta kovaa. Kahdella päivän kuudesta ek:sta olosuhteet olivat sellaiset, että niillä tiesi mitä odottaa, joten uskalsin jonkin verran myös mennä, Lindholm kuvaili.

Lindholm toimii EM-sarjassa rengasvalmistaja MRF:n testikuljettajana, samoin kuin Craig Breen, joka 11 erikoiskokeen jälkeen oli kiinni kakkossijassa. 12. erikoiskokeella irlantilaisen Hyundaista petti kuitenkin moottori ja edessä oli karvas keskeytys, neljä erikoiskoetta ennen maalia.

– Olen pahoillani tiimimme puolesta. Epäonni vetää hieman sanattomaksi, mutta olen erittäin tyytyväinen MRF Tyresin panokseen, Lindholm korosti.

Lindholmille nyt ajettu kilpailu oli uran neljäs EM-ralli ja ne kaikki hän on kirjauttanut CV:hen kuluvan vuoden aikana. Jatko-ohjelma on vielä avoin.

– Unkarin EM-rallissa jokainen mutka pystyi olemaan pidoltaan erilainen. Saimme tärkeätä kokemusta todella paljon ja lopulta ajoimme myös rallin maaliin. Nämä kaksi asiaa täältä päällimmäisenä mielessä, ERC1-junioreissa kahdeksanneksi sijoittunut Lindholm päätti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Emil Lindholmin kommentit: Tiedote

 

Mikkelsen ei antanut pitkän kilpailutauon häiritä – “Oli kiva tulla ja näyttää”


Facebook kommentit