MOTORSPORT

Lindholmin Jyväskylä-kenraali epäonnekas Zandvoortissa – “Ei paljoa hurraamista”

Attempto Racingin Emil Lindholm, 20, ja hänen 17-vuotias saksalainen ajajaparinsa Jonathan Judek keskeyttivät Hollannin Zandvoortissa ajetun ADAC GT Masters –sarjan ensimmäisen startin kolarin seurauksena. Sunnuntaina kovassa vesisateessa ajettu toinen startti sujui jo paremmin, vaikka suomalaissaksalaisen Lamborghini-autokunnan vauhtia hidasti oleellisesti tuulilasinpyyhkijöiden rikkoutuminen.

Ensimmäisen startin keskeytykseen johtanut tilanne päätyi myös kilpailun tuomariston käsiteltäväksi, mutta Emil Lindholmin päälle ajanut autokunta ei saanut tilanteesta rangaistusta.

– Eipä tämä viikonloppu paljoa hurraamista saanut aikaiseksi. Ensimmäisessä startissa kaveri käänsi suoraa autonsa meidän päälle. Etupyörämme olivat vastakkain ja meiltä taipui spoilerin alaosa rengasta vasten, joten oli ajettava ratavarikolle. Korjaustoimet veivät sen verran aikaa, että tiimi katsoi parhaaksi, että jätämme lähdön kesken, Lindholm kommentoi tiedotteessaan.

Sunnuntain kilpailun aika-ajot saatiin ajaa kuivalla radalla, mutta itse kisa vesisateessa.

– Aika-ajossa pääsin melko hyvään vauhtiin. Kymmenen nopeimman porukka oli jo puolen sekunnin päässä, mutta lopussa liian moni paransi aikaansa puolella sekunnilla, kun itse en pystynyt samaan. Pieniä juttuja omasta ajostani meni pieleen, se ei ollut paras mahdollinen kierros, mutta 1,3 sekuntia kärjestä on liikaa. Jostain ne puuttuvat kympit on pakko löytää, Lindholm muistutti.

Vesisateessa ajettu sunnuntain kilpailu meni jo lähtöruudukosta kilpailuun lähdettäessä pieleen.

– Kun kytkin tuulilasinpyyhkijät päälle, niin yllätyksekseni ne eivät sitten toimineetkaan. Jäin lähdössä viimeiseksi, sillä näkyvyys vesisumussa oli olematon. Omalla ajovuorollani nousin startin jälkeen viisi sijaa. En ottanut mitään riskejä. Kun saavutin edellä ajavan, vesisumu oli jo niin tiheä, että ohitusta ei kannattanut edes yrittää.

– Ajovuoroni jälkeen tallikaverini menetti sijoja ja päädyimme sijalle 20. Ei tämä tulos meitä kumpaakaan tyydyttänyt, mutta tällä kertaa emme pystyneet parempaan, Lindholm summasi.

ADAC GT Masters –ratasarja jatkuu kahden viikon kuluttua Saksan Nürburgringillä. Tätä ennen Lindholm osallistuu tulevana viikonloppuna ensimmäisen kerran urallaan Suomen MM-ralliin. Lindholm ajaa yhdessä kartanlukija Tomi Tuomisen kanssa Jyväskylässä Juniorien WRC-luokan Ford Fiestaa.

– Tiistai ja keskiviikko nuotitetaan, torstaina ajamme JWRC-luokan testierikoiskokeen ja ralli käynnistyy illalla Harjulta. Kisa on varmasti vaikea, mutta odotan sitä innolla. Suomen MM-ralli Tulevaisuuden Tähti -kuljettajana 2017 on minulle tämän vuoden kohokohta, Lindholm muistutti.

Teksti: Emil Lindholmin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com