Lindströmillä edessään ensimmäinen koitos johtotehtävissä – “Sääennusteet lupaavat rallin ajaksi myrskyä”

10.11.2017 / 11:50
Kaj Lindström luki tällä kaudella nuotteja MM-sarjassa Juho Hänniselle (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikolla Australiassa. Ensimmäistä kauttaan MM-sarjassa kilpailevan Toyota Gazoo Racing -tallin johtoportaassa nähdään Australian osakilpailussa ensimmäistä kertaa mukana urheilujohtajan tehtävät vastuulleen ottava Kaj Lindström.

Urallaan 111 MM-ralliin kartanlukijana kolmella eri vuosikymmenellä osallistunut Kaj Lindström, 48, luki lokakuun lopulla Walesissa ajetussa MM-rallissa ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa nuotteja MM-tasolla, sillä jatkossa ajopuvun sijaan Lindstöm pukee MM-ralleissa ylleen Toyota Gazoo Racingin johtoportaan edustusvaatteet. Lindström on Tommi Mäkisen johtaman tallin uusi urheilujohtaja Australian osakilpailusta eteenpäin.

– Olen erittäin iloinen siitä, että Tommi pyysi minua ottamaan vastaan urheilujohtajan tehtävät. Tämä on minulle iso haaste ja odotan todella innolla sitä, Lindström hehkuttaa Toyotan tiedotteessa.

Lindström luki kartturiurallaan nuotteja MM-sarjassa mm. Tommi Mäkiselle, Kristian Sohlbergille, Kimi Räikköselle, Jari Ketomaalle, sekä Juho Hänniselle ja palkintokaapista löytyy yksi MM-voitto (Monte Carlo 2002 Mäkisen kanssa), sekä viisi muuta palkintosijoitusta MM-tasolta. Lindström sanoo, että vaikka työtehtävät nyt vaihtuvatkin, niin täysin uuteen maailmaan ei aiempien kokemusten ansiosta tarvitse kuitenkaan hypätä.

– Olen ollut pitkään mukana rallissa kartanlukijana, myös tänä vuonna Toyotalla, joten tiedän mitä ralliviikonloppuina tapahtuu. Mutta on myös joitakin asioita joista minulla ei ole vielä tietoa. Ennen kisaa tapahtuu aina paljon ja myös kisan aikana, juuri silloin, kun yleensä olen tottunut olemaan kartanlukijana erikoiskokeilla. Joten on asioita, jotka ovat minulle uusia, eli menen Australiaan hieman tulokkaana tämän työn tiimoilta, Lindström kuvailee.

Toyota ei ole onnistunut heinäkuisen Suomen MM-rallin Lapin voiton ja Hännisen kolmannen sijan jälkeen saavuttamaan palkintosijoitusta Saksan, Espanjan ja Walesin osakilpailuista. Lindströmin mukaan ennakkotunnelmat tallin sisällä lähestyvän finaalikilpailun alla ovat hyvät ja ennen kaikkea luottavaiset.

– Tallin valmistautuminen tulevaan kisaan on mennyt hyvin ja uskon, että pystymme pärjäämään siellä hyvin. Jari-Matti (Latvala) on ollut täällä mukana monta kertaa ja Esapekka (Lappi) teki hyvää työtä viime vuonna WRC2-luokassa. Sääennusteet kertovat, että luvassa saattaa olla myrskyjä rallin aikana, mikä tekee tilanteesta varsin mielenkiintoisen, Lindström ennakoi.

Australian MM-ralli käynnistyy ensi viikolla Suomen aikaa myöhään torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin MM-sarjan kauden finaalia tiiviisti koko rallin ajan.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit