MOTORSPORT

Lites-mestaruus Miki Weckströmin mielessä: “Tavoitteena poistua Losista mestarina”

Rallicrossin GRC-sarja Red Bull Global Rallycross huipentuu viikonloppuna Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Miki Weckström tavoittelee Lites-luokan mestaruutta.

Ennen finaalikisoja Weckström on sarjan yhteispisteissä kolmantena. Hänellä on 349 pistettä. Edellä ovat hallitseva mestari Oliver Eriksson (378p.) sekä Cabot Bigham (352p.).

– Tavoitteena on tietysti poistua Losista mestarina, mutta en ole sen suuremmin ajatellut miten sijoitusten täytyy mennä viikonlopun aikana. Ajatuksena on vaan tehdä paras mahdollinen suoritus molempina päivinä ja nähdä mihin se lopussa riittää, 23-vuotias ja debyyttikauttaan rallicrossia ajava Weckström sanoo.

Viikonloppuna ajetaan kaksi osakilpailua, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Pisteitä on maksimissaan jaossa vielä 100, joten kärkikolmikossa kaikki on mahdollista. Weckström ajaa Olsbergs MSE -tallin kalustolla.

– Double-header -viikonloput on aina tietenkin haastavampia kuin yksittäiset osakilpailut. Minun tapanani on ollut aina kisapäivien välissä nollata ajatukset täysin ja ajatella kisoja kahtena eri kilpailuna.

Vaikka kausi on vielä kesken, on Weckström tyytyväinen siirryttyään pikkuformuloista GRC-sarjaan. Kausi on ollut odotusten mukainen, ja sarja itsessään on jättänyt positiivisen kuvan.

– Mielestäni GRC tekee hienoa työtä näkyvyyden eteen. Kisat näkyvät aina livenä redbull.tv -nettisivun kautta ja NBCSN näyttää kisat jenkeissä. GRC on myös hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

– Pidän sarjasta. Heillä on hieno sekä toimiva konsepti, joka varmasti tulee menestymään vielä tulevaisuudessa. Tietenkin on parantamisen varaa useampienkin asioiden suhteen, mutta nämä on sellaisia asioita mitkä ottavat aikaa ja korjaantuvat itsestään ns. kokemuksen myötä, Weckström arvioi.

Weckströmin ensi vuoden ajo-ohjelma on vielä avoin. Hänen tavoitteenaan on saada autourheilusta ammatti. Lyhyen kokemuksen perusteella Weckström näkee, että se olisi ehkä hieman helpompi saavuttaa USA:ssa kuin Euroopassa.

– Olen omaksunut rallycrossin tämän vuoden aikana kohtalaisen hyvin, joten tietysti haaveena olisi istua Supercarin ratissa ensi vuoden puolella. Minulle ei henkilökohtaisesti ole mitään väliä tapahtuuko se täällä Jenkeissä vai MM-sarjan puolella. Meidän pitää tukijoiden kanssa arvioida tarkkaan missä sarjassa meillä on paremmat mahdollisuudet menestyä, ja luoda uraa pidemmällä tähtäimellä. Tämän hetkisen tilanteen mukaan luulisin, että elantoa tulisi paremmin rapakon toiselta puolelta, Weckström miettii.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Joni Wiman tuo GRC-finaaliin ripauksen röyhkeyttä

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com