MOTORSPORT

Loeb ensimmäistä kertaa tänä vuonna rallicross-autossa ja heti voitto – “Loistava startti kauteen”

Sebastien Loeb avasi rallicross-kautensa voitolla, kun ranskalainen kävi tutustumassa uuteen Silverstonen rataan Englannissa Brittisarjan avausosakilpailussa viime lauantaina.

Sebastien Loebin suuruus autourheilijana tiedetään, mutta siitä huolimatta viime lauantainen suoritus Silverstonen radalla Englannissa sai ihmiset Loebin ympärillä nostamaan mestarille jälleen kerran hattua.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella rallicross-auton ratissa eli ensimmäinen testi ja lopulta myös ensimmäinen voitto, joten loistava startti kauteen, Loeb kommentoi kilpailun jälkeen Brittisarjan kotisivuilla.

Edellisenä viikonloppuna Meksikon raskaissa olosuhteissa ajetun MM-rallin jälkeen takaisin Eurooppaan lentänyt Loeb aloitti rallicross-kautensa siis voitolla, vaikka ei ollut rallicross-autolla ajanut metriäkään ennen Silverstonen kilpailua. Ja olihan paikalla myös hyvätasoisia kuljettajia antamassa Loebille vastusta, Timmy Hansen, tallikaveri Peugeotilla, sekä Audin rattiin vaihtanut Andreas Bakkerud, MM-osakilpailuvoittajia molemmat.

– Sain finaalissa hyvän startin, mutta niin sai myös “Seb”. Ensimmäisessä mutkassa me molemmat haluttiin olla se, joka jarruttaa viimeisenä, joten meinattiin molemmat ajaa mutka pitkäksi ja Andreas oli lähellä päästä johtoon, Hansen kertasi finaalilähdön kulkua.

Hansen oli lopulta toinen ja Bakkerud kolmas, mutta molemmat jäivät Loebista selkeästi, joka johti finaalilähtöä lähdöstä maaliin.

Talvisissa olosuhteissa Silverstonen radalla ajettu kilpailu tarjosi niin Loebille, Hansenille, kuin Bakkerudille mahdollisuuden ajaa testiä tulevaa MM-sarjaa silmällä pitäen kilpailuolosuhteissa, sekä ennen kaikkea saada tuntumaa uuteen rataan, joka ensimmäistä kertaa nähdään MM-sarjan kilpailunäyttämönä toukokuussa.

– Onnistunut päivä. Ei ole koskaan helppoa voittaa, vaikka kyseessä olisikin kansallisen sarjan osakilpailu. Meillä ei ollut tähän kilpailuun juurikaan mitään tavoitteita, tarkoitus oli vain tottua autoon ja saada tuntumaa uudesta radasta, sekä saada tiimille oppia. Aamupäivällä olosuhteet olivat todella vaikeat, mutta iltapäivällä jo paremmat, joten pääsimme kokeilemaan erilaisia säätöjä, tyytyväinen Loeb taustoitti.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Barcelonasta, Espanjasta 13.-15. huhtikuuta ja Silverstonessa MM-sirkus vierailee 25.-27. toukokuuta. Loebille alkava kausi rallicrossin MM-sarjassa on uran kolmas. Vuonna 2016 sijoitus loppupisteissä oli viides ja viime vuonna neljäs. Ensimmäisellä kaudellaan Loeb ylsi yhteen osakilpailuvoittoon (Latvia), mutta viime kauden parhaat noteeraukset olivat Portugalin ja Ranskan kakkossijat.

Sebastien Loeb rallicrossin MM-sarjassa 2017

Espanja – 14.
Portugali – 2.
Saksa I – 5.
Belgia – 7.
Englanti – 4.
Norja – 3.
Ruotsi – 3.
Kanada – 3.
Ranska – 2.
Latvia – 3.
Saksa II – 11.
Etelä-Afrikka – 10.

214 MM-pistettä, kuljettajien MM-sarjassa 4.

 

Puulan Aurinkoranta

 

Lue myös! Meksikon rasitukset eivät painaneet – Loeb avasi rallicross-kautensa voitokkaasti (18.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com