Loeb lauantain ykkönen, Solbergin auton moottori jouduttiin vaihtamaan

24.11.2018 / 18:21
Sebastien Loeb (Kuva: Team Peugeot Total).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Killarneyn radalla Etelä-Afrikassa. Lauantain alkuerien ykkönen oli Sebastien Loeb.

Peugeotin toistaiseksi viimeinen esiintyminen rallicrossin MM-sarjassa tehdastiiminä sai parhaan mahdollisen alun, kun sen kuljettajista Sebastien Loeb kellotti ensimmäisessä alkuerässä koko porukan nopeimman ajan ja tiimikaveri Timmy Hansen oli toiseksi nopein. Toisessa alkuerässä Loebin vauhti riitti kuudenteen sijaan ja päivän kokonaispisteet toivat ranskalaiselle ykkössijan, kun neljästä alkuerävaiheesta puolet on nyt ajettu.

Loebin jälkeen lauantain toiseksi paras kuljettaja oli Petter Solberg, joka kirjautti neljänneksi ja toiseksi nopeimmat ajat kahteen ensimmäiseen alkuerävaiheeseen. Solbergin ja tiimikaveri Johan Kristofferssonin lähtökohdat kauden päätösosakilpailuun olivat haastavat, sillä kaksikon edustama PSRX Volkswagen Sweden -tiimi sai kalustonsa varikolle vasta perjantai-iltana, kun rahtilaivan saapuminen Kapkaupunkiin oli myöhästynyt pahoin.

Solbergiin vaikea tilanne ei tuntunut vaikuttaneen millään muotoa, päinvastoin. Norjalainen oli molemmissa alkuerissä täynnä taistelutahtoa ja selvää on, että nyt pitää myös koko viikonlopun osalta tulla täydellinen onnistuminen samaan aikaan, kun MM-pisteissä edellä olevista kuljettajista jollekin pitää osua se heikompi viikonloppu. Tämä siksi, että jos Solberg vielä mielii nousta neljänneltä sijalta kolmen parhaan joukkoon ja MM-mitalistiksi, ei tilanne ole enää hänen omissa käsissään.

Solbergin auton moottori kun jouduttiin vaihtamaan Etelä-Afrikan osakilpailun alla ja koska kyseessä oli jo toinen moottorinvaihto vuosien 2014 ja 2015 rallicrossin maailmanmestarin osalta, siitä seurauksena oli 15 pisteen rangaistus. Kristoffersson on jo kuljettajien maailmanmestaruuden varmistanut, samoin PSRX Volkswagen Sweden autonvalmistajien puolella, mutta MM-hopean ja -pronssin kohtalo on vielä täysin auki.

Toisena olevalla Mattias Ekströmillä pisteitä on kasassa 228, Andreas Bakkerudilla 224, Solbergilla 206 ja Loebilla 205. Suurimmillaan kuljettaja voi kartuttaa pistetiliään yhden kilpailuviikonlopun aikana 30 pisteellä. Kahden alkuerän jälkeen Bakkerud ja Ekström ovat sijoilla neljä ja viisi. Kristoffersson pyörähti ensimmäisessä alkuerälähdössä, mutta toisen alkuerän nopein aika nosti kaksinkertaisen maailmanmestarin kokonaistilanteessa kuudenneksi.

GRX Taneco -tiimille avauspäivä oli pettymys. Niclas Grönholm ajoi ensimmäisessä alkuerässä kahdeksanneksi nopeimman ajan, mutta toisesta alkuerästä tuli vasta 14. sija. Kokonaistilanteessa Grönholm on kymmenentenä, joten sunnuntaina tarvitaan onnistumisia, jotta paikka semifinaaleihin (alkuerien 12 parasta) ja ennen kaikkea hyvään lähtöruutuun varmistuisi. Tiimikaveri Timur Timerzyanov koki toisessa alkuerässä rengasrikon ja kokonaistilanteessa venäläinen on vasta sijalla 15.

RX2-luokassa Sami-Matti Trogen on kahden alkuerävaiheen jälkeen hienosti neljäntenä ja Jami Kalliomäki kahdeksantena. RX2-luokassa seuratuin kuljettaja tänä viikonloppuna on ehdottomasti Supercar-luokan Euroopan mestaruuden tänä vuonna voittanut Reinis Nitiss, joka kilpailee nyt siis tässä luokassa. Latvialainen on lauantain jälkeen kokonaistilanteessa sijalla 10.

Kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit ja finaali ajetaan sunnuntaina.

Tilanne 2/4 alkuerän jälkeen

1) Sebastien Loeb (FRA) Peugeot 88
2) Petter Solberg (NOR) Volkswagen 85
3) Timmy Hansen (SWE) Peugeot 85
4) Andreas Bakkerud (NOR) Audi 81
5) Mattias Ekström (SWE) Audi 80
6) Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen 78
7) Kevin Hansen (SWE) Peugeot 73
8) Janis Baumanis (LAT) Ford 72
9) Anton Marklund (SWE) Renault 71
10) Niclas Grönholm Hyundai 66
11) Guerlain Chicherit (FRA) Renault 65
12) Kevin Eriksson (SWE) Ford 65

———-

13) Timo Scheider (GER) Seat 63
14) Robin Larsson (SWE) Ford 63
15) Timur Timerzyanov (RUS) Hyundai 63
16) Rene Munnich (GER) Seat 54
17) Gregoire Demoustier (BEL) Peugeot 31
18) Oliver Bennett (GBR) Mini 25

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit