Loebille ja brittitallille jälleen iso pettymys, auto hyytyi siirtymäosuudelle

24.6.2022 / 12:26
Sebastien Loebin taival Keniassa päättyi perjantaina keskeytykseen (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna legendaarisen Safari Rallin merkeissä Keniassa, Afrikassa. Hyvin kilpailun aloittanut Sebastien Loeb joutui keskeyttämään aamupäivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Sebastien Loebin ajot Kenian MM-rallissa ainakin perjantain osalta ovat ohi. Ranskalainen lajin moninkertainen maailmanmestari vaihtoi neljännen erikoiskokeen jälkeen autoonsa renkaan ja yritti sen jälkeen jatkaa matkaansa kohti huoltotaukoa, mutta M-Sport-tallin Ford ei enää lähtenyt käyntiin. Edessä oli lopulta keskeytys.

Loebin paluu Keniaan parinkymmenen vuoden tauon jälkeen sujui hyvin kolmannelle erikoiskokeelle asti, sijoitus kokonaistilanteessa ennen aamupäivän viimeistä erikoiskoetta kun oli hienosti kolmas ja eroa kärkeen vain 1,9 sekuntia. Neljännellä erikoiskokeella Loeb putosi kuitenkin viidenneksi, hävittyään pölyn takia kärjelle lähes puoli minuuttia.

– Eksyin oman autoni nostattamaan pölyyn! Olin tiukassa mutkassa, joka oli täynnä pölyä, enkä tiennyt minne suuntaan mennä. Piti odottaa, että pöly laskeutui, ennen kuin pääsimme jatkamaan, Loeb harmitteli.

Keskeytys oli Loebille pienen ajan sisään jo toinen, kilpailu Portugalissa toukokuussa kun päättyi keskeytykseen muurikosketuksen myötä. Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailun Monte Carlossa voittanut Loeb on osoittanut osaamisellaan, että M-Sport Ford -tallin auto on potentiaalinen voittaja-auto myös muissa kilpailuissa, muistetaanhan Portugalista Loebin johtoasema kilpailun alkuvaiheessa. Nyt kaksi viimeisintä kilpailua ovat kuitenkin päättyneet pettymykseen.

Kilpailun viides erikoiskoe, 19,17-kilometrinen Loldia toiseen kertaan, käynnistyy huoltotauon jälkeen kello 13.09.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Erikoiskokeen maalihaastattelut (WRC+)

 

Nyt oli draamaa Safari-tyyliin! Rovanperä nousi kolmanneksi, Toyotat neloisjohdossa


Facebook kommentit