Loebin Korsikasta testireissu – “Motivaatio ei samalla tasolla, kun ei mitään mistä taistella”

1.4.2019 / 13:50
Sebastien Loebin uran 11. Korsikan MM-ralli toi kahdeksannen sijan (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin ja Korsikan MM-rallin neljä kertaa voittaneen Sebastien Loebin tämänvuotisesta Korsikan vierailusta ei suuremmin jälkipolville kerrottavaa jäänyt.

Vuosi sitten Sebastien Loebin, 45, haaveet kärkisijoituksista Korsikan MM-rallista kariutuivat ulosajoon avauspäivän toisella erikoiskokeella. Tänä vuonna kohtalo oli lähes yhtä karu, kun Loeb sortui jo avauserikoiskokeella ajovirheeseen kolhien autoaan sillä seurauksella, että jousitus kärsi vaurioita. Loeb pääsi kuitenkin jatkamaan, mutta kahdeksas sija avauspäivän jälkeen ja lähes kahden ja puolen minuutin aikaero kärkeen tiesivät sitä, että asiaa kärkitaisteluun ei tänäkään vuonna tässä legendaarisessa kilpailussa ollut.

– Valitettavasti meidän ralli oli välittömästi ohi avauserikoiskokeen tapahtumien jälkeen, kun olimme menettäneet paljon aikaa. Motivaatio ei ole aivan samalla tasolla silloin, kun ei ole mitään mistä taistella. Yritimme sen sijaan tehdä töitä auton säätöjen kanssa, tehdä kokeiluja, joista olisi hyötyä meille tulevaisuudessa, Loeb sanoo Hyundain tiedotteessa.

Lopputuloksissa Loebin sijoitus oli tuo samainen kahdeksas ja eroa voittajaan, tallikaveri Thierry Neuvilleen, kertyi lopulta reilut kolme ja puoli minuuttia. Power Stage -erikoiskokeella Loeb oli myös kahdeksas.

– Haasteistamme huolimatta ralli oli nautinnollinen, Hyundai i20 Coupe WRC -auto oli mukava ajaa ja minulla oli erikoiskokeilla hauskaa. Toivottavasti pystyn parempaan seuraavalla kerralla, Loeb päätti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan sorateillä 25.-28. huhtikuuta. Loeb nähdään seuraavan kerran Hyundain ratissa Chilen MM-rallissa 9.-12. toukokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit