Lukander ja Lakuauto lähtevät kirkastamaan viimevuotista SM-pronssia – “Mestaruus, ei muuta tavoitetta”

26.5.2017 / 18:11
Toni Lukander ja #Lakuauto ovat valmiita alkavaan crossikauteen 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy lauantaina perinteiseen tyyliin Hyvinkään Vauhtipuistossa ajettavalla osakilpailulla. Supercar-luokassa viime vuonna SM-pronssille ajanut Toni Lukander lähtee uuteen kauteen kovin tavoittein. Viime vuonna mm. somekäsitteeksi muodostunut #Lakuauto on tarkoitus ajaa loppupisteissä riville numero yksi.

– Mestaruus on tavoite, ei mitään muuta tavoitetta. 110 % tullaan yrittämään jokaisessa lähdössä, 29-vuotias Toni Lukander vakuuttaa.

Lumet ovat maasta sulaneet, aurinko jo lämmittää ja kalenterissa saadaan kohta vaihtaa sivu kesäkuun puolelle. Odotetun crossikauden vihdoinkin alkaessa myös Lukanderin leirissä tunnelma on korkealla.

– Loistava fiilis. Talvi on painettu duunia, että saadaan taas kesä touhuta. Valmistautuminen on sujunut hienosti. Talvella olin ajokoulutushommissa Juha Kankkusen ajokoulussa Kuusamossa, siellä sai hieman ajotuntumaa. Pari-kolme päivää käydään vielä tässä testaamassa ennen Hyvinkäätä, Lukander kertoi aiemmin keväällä.

Valmistautumisjaksoon voidaan nyt lisätä myös viime viikonlopulta Vermosta napattu neljäs sija Riku Tahkon ideoimasta Vermo Drift Festival -kilpailusta. Viime kaudella rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokassa pronssille ajanut Lukander odottaa alkavasta kaudesta tiukkaa vääntöä mestaruuden lisäksi myös muiden mitalien osalta. Yksi nimi nousee esiin välittömästi pohdittaessa kovimpia kilpakumppaneita.

– Jere Kalliokoski viime kauden mestarina on tosi kova. Ja varmasti on kovia kuskeja paljon mukana, mitalinkaan saavuttaminen ei tule olemaan missään nimessä helppoa, Lukander muistuttaa.

Alunperin Lukanderin piti ajaa viime kesänä vain osa SM-sarjan osakilpailuista, mutta lopulta kalenterista löytyi kaikki osakilpailut ja menestystäkin siis tuli. Ymmärrettävistä syistä Lukander on viime kauden antiin tyytyväinen.

– Olen tosi tyytyväinen. Idea oli tosiaan ajaa ensin kaksi kisaa. Mitali tuli, niin eihän sitä voi kovin pettynyt olla. Nyt tilanne on sikäli hyvällä mallilla, että pystyy tässä vaiheessa jo sanomaan, että ajetaan kausi läpi. Tehtiin paljon oikeita asioita ja yhteistyökumppaneiden hankinta on helpottunut. Ikinähän se ei helppoa ole, mutta nyt meidät otetaan vakavammin, Lukander kuvailee.

“Nyt Lakuauto tiedetään”

Sen lisäksi, että Lukanderin tiimissä viime kaudella hommat toimi radalla, niin myös toiminta radan ulkopuolella oli hyvällä tasolla. Varikolla tiimi erottui, kesään mahtui niitä perinteisiä “kissanristiäisiä” kisojen ulkopuolella, näkyvyys sosiaalisessa mediassa oli hyvällä tasolla ja sitten se #Lakuauto. Tätä kaikkea tarkoitetaan sillä, että yhteistyökumppaneiden hankinta oli helpompaa ja homma otettiin vakavammin, kun oli olemassa muutakin kuin pelkät kisat.

– Nythän meillä on joku tuote mitä myydä. Viime kautta ennen oli täysi välivuosi ja sitä ennen joitain hajakisoja. Oli hyviä sijoituksia, mutta ei ollut muuta näyttöä. Nyt pystytään näyttämään mihin kaikkeen muuhun pystytään radan ulkopuolella, Lukander korostaa.

Ja se kaikki muu onkin sitten Lukanderin itsensä harteilla.

– Minähän en “räikkään” tartu ollenkaan. Ammattilaistiimi Kouvolassa, he hoitaa kaluston Riku Sepän johdolla, joka myös omistaa auton. Minulla se on ajamisen lisäksi sitten lähinnä myyntityötä ja siihen liittyviä asioita, Lukander sanoo ja kertoo nauttivansa tästä roolistaan suuresti.

– Ehdottomasti. Kyllähän tässä on tykättävä muustakin kuin siitä ajamisesta. Muuten olisi turhan rankka vuosi, jos et mistään muusta tykkäisi. Niin paljon tohon hommaan sisältyy muuta. Tykkään ollaan messuilla, tykkään ollaan yhteistyökumppaneiden tapahtumissa, tykkään järjestää kyyditystapahtumia ja olla muutenkin kaikissa jutuissa mukana. Kaikki tämä on minulle mieluisaa hommaa, Lukander hehkuttaa.

Niin ja sitten vielä kerran se Lakuauto. Tai oikeammin kirjoitettuna #Lakuauto. Jos seurasit rallicrossin SM-sarjaa viime kesänä, niin tähän “nimeen” et voinut olla törmäämättä eikä vähiten siksi, että tuo nimi luki isolla auton molemmissa kyljissä.

– Mietettiin viime vuonna, että mikä hashtag keksitään. no #Lakuauto sitten tuli aika automaattisesti, kun Kouvolan Lakritsi on näkyvästi meillä esillä. Se lähtikin sitten hyvin liikkeelle ja nyt Lakuauto tiedetään, Lukander hymyilee.

“Vahva, kun ajetaan mies miestä vastaan”

Tänä vuonna rallicrossin SM-sarjaa ajetaan samalla järjestelmällä kuin MM- ja EM-sarjaakin. Kuljettajat ovat tästä muutoksesta olleet erittäin mielissään, niin myös Lukander.

– Tykkään ehdottomasti. Muissa maissa se on otettu jo käyttöön ja mielestäni se on tätä päivää. Vanha systeemi oli ehkä vähän sitä vanhaa ykkösdivisioonan aikaa. Ja formaatti on hyvä myös niille jotka seuraa esimerkiksi MM- ja EM-sarjaa, että kun sitten seuraavat SM-sarjaa, niin systeemi on sama. Helpottaa seuraamista, Lukander muistuttaa.

SM-sarjan radoista kotirata tietysti nousee suosikkiradaksi, mutta toisaalta yhdestäkään radasta ei Lukanderilta ole mitään pahaa sanottavaa.

– Kouvola on tietysti se ykkönen ja Hyvinkäästä tykkään kanssa. Jalasjärvi on ainoa mitä en tiedä. Jonkun in-car-videon olen katsonut ja siinä näytti hyvältä. Honkajoki on hyvä, samoin Kaanaa. Tykkään, että on erilaisia ratoja. Kaanaa on vähän syheröisempi. Suomessa on hyviä ratoja, Lukander kehuu.

Omia vahvuuksiaan kilpailijana Lukander kuvailee 14 sanalla.

– Koen, että olen vahva, kun ajetaan mies miestä vastaan. Hermo pitää tilanteissa aika hyvin.

Lakuauto, Mitsubishi muuten oikealta nimeltään, ei juurikaan ole kokenut muutoksia sitten viime kesän.

– Ihan pikku juttuja on tehty, ei mitään isompaa. Vaihteiston välitykset on muuttunut. Mielestäni aika hyvin, kun Supercar-luokan kilpa-auto, viime kaudella viisi kilpailua, eikä yhtä ainutta teknistä vikaa koko kauden aikana. Rikun porukka on ammattilaisia ja sen huomaa. Kaikilla osilla on kilometrit ja niistä pidetään kirjaa. Ja jos jotain tulee, niin he pystyy toimimaan heti, Lukander kehuu tiimiään.

Rallicrossin SM-avaus käynnistyy Hyvinkään Vauhtipuistossa lauantai-aamuna alkuerillä kello 9.00. Finaalit ovat ohjelmassa noin kello 16.30.

Niin ja jos muuten nimi Lukander jäi mietityttämään tuttuna nimenä noin muutenkin autourheilusta, niin Tonin isä Paavo Lukander muistetaan Toni Gardemeisterin kartanlukijan tehtävistä vuosilta 1996-2004. Lukander luki nuotteja “Gardelle” yhteensä 70 MM-rallissa ja paras sijoitus oli vuoden 1999 Uudenseelannin MM-rallista tullut kolmas sija. Tuossa rallissa suomalaiset ottivat kolmoisvoiton, kun Tommi Mäkinen oli ykkönen ja Juha Kankkunen toinen.

Rallicrossin SM-sarjan kalenteri 2017

27.5. Hyvinkää
17.6. Honkajoki
8.7. Kaanaa
19.8. Jalasjärvi
23.9. Kouvola

 

 

Lue myös! Riku Tahko ennakkosuosikkina Hyvinkään SM-avaukseen – ”Olen valmis ottamaan sen paineen vastaan” (26.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Toni Lukander RX (YouTube)


Facebook kommentit