MOTORSPORT

Lukyanuk jatkaa rallin EM-sarjassa – “Uudella insinöörillä paljon kokemusta MM-ralleista”

Rallin EM-sarjan kaksinkertainen mitalisti Alexey Lukyanuk jatkaa Euroopan mestaruuden tavoittelua myös tänä vuonna. Lukyanuk ajaa täyden kahdeksan EM-rallin ohjelman tshekkiläisen H-Racingin rakentamalla Ford Fiesta R5 -autolla.

Alexey Lukyanuk, 37, yhdessä kartanlukijansa Alexey Arnautovin kanssa saavuttivat viime vuonna rallin EM-sarjasta voiton Espanjasta ja kakkossijan Tshekistä, mutta niiden vastapainona olikin sitten peräti neljä ulosajosta johtunutta keskeytystä. Urallaan 24 EM-ralliin osallistunut ja niistä viisi voittanut, sekä yhteensä 10 palkintosijoitusta napannut Lukyanuk on EM-sarjan hopeamitalisti vuodelta 2016, kun taas kausi 2015 päättyi pronssiseen EM-mitaliin.

Tänä vuonna Lukyanuk lähtee tavoittelemaan Euroopan mestaruutta aiemmilta vuosilta tutussa Russian Performance Motorsport -tiimissä ja tshekkiläisen H-Racingin rakentamalla Ford Fiesta R5 -autolla. Lukyanukin mukaan heillä on nyt tarkoitus lähestyä autonsäätöjä eri tavalla kuin aikaisemmin ja siinä apuna toimii tiimiin hankittu uusi insinööri.

– Työskentelemme autonsäätöjen parissa nyt uuden insinöörin kanssa, jolta löytyy paljon kokemusta MM-ralleista. Saimme juuri päätökseen testit Italiassa ja olen erittäin tyytyväinen niiden edistysaskeleisiin, joita testeissä otimme. En malta odottaa, että pääsemme kokeilemaan näitä asioita varsinaisilla erikoiskokeilla, Lukyanuk hehkuttaa rallin EM-sarjan tiedotteessa.

Rallin EM-sarja käynnistyy maaliskuussa Portugalista ja sarjaa ajetaan reilun puolen vuoden aikana lisäksi Espanjassa, Kreikassa, Kyproksella, Italiassa, Tshekissä, Puolassa, sekä Latviassa, jonne sarja päättyy lokakuussa. Lukyanuk johti yleiskilpailua Portugalissa viime vuonna, mutta yksi niistä viime vuoden monista ulosajoista päätti kuitenkin matkanteon ennen rallin maalia.

– Rakastan sitä kilpailua. Kun ensimmäisen kerran ajoin siellä 2016, niin varsin nopeasti totuin tiestöön ja pystyin osoittamaan hyvää vauhtia. Tiet ovat kapeita ja varsin teknisiä, pito on melko hyvä ja vaikka on liukasta ja irtosoraa, niin tykkään niistä teistä. Luulen, että aiemmista kokemuksistamme on hyötyä. Aion käydä nuottini läpi viime vuoden osalta hyvin tarkkaan, koska tämänvuotisesta kilpailureitistä on 95 % samaa kuin viime vuonna oli, Lukyanuk taustoittaa.

UrheiluUutiset.com seuraa EM-sarjan tapahtumia tiiviisti koko kauden ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com