Lukyanuk täysin omaa luokkaansa Espanjan EM-rallissa – “Tämä on aivan mahtavaa”

5.5.2018 / 19:53
Alexey Lukyanuk on aloittanut EM-sarjan täydellisesti (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarja etenee tällä hetkellä vahvasti Alexey Lukyanukin komennossa. Kauden avausosakilpailun Portugalissa maaliskuussa voittanut venäläiskuljettaja oli Espanjan Kanariansaarilla tänä viikonloppuna ajetussa toisessa osakilpailussa täysin omaa luokkaansa voittamalla 14 erikoiskokeesta kymmenen.

Alexey Lukyanukille, 37, nyt ajettu Espanjan EM-ralli oli uran 27. rallin EM-sarjassa ja voittoja kasassa on seitsemän. Espanjassa Lukyanuk on juhlinut voittoa kolmena vuonna peräkkäin. Tämänvuotisessa kilpailussa EM-sarjan kaksinkertainen mitalisti oli omaa luokkaansa ajamalla 14 erikoiskokeelle peräti kymmenen pohja-aikaa. Maalissa voittomarginaaliksi tulosluetteloon kirjattiin 51,4 sekuntia.

– Tämä on aivan mahtavaa! Pistimme aivan kaiken peliin koko viikonlopun ajan ja olen iloinen tästä esityksestä, Lukyanuk hehkutti viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Lukyanuk on ollut ykkönen tämän kauden molemmissa EM-osakilpailuissa, kun myös maaliskuussa ajetusta Portugalin EM-rallista tuli voitto. Vuonna 2015 EM-pronssia ja 2016 EM-hopeaa saavuttanut Lukyanuk onkin nyt erittäin vahva ehdokas tämän vuoden Euroopan mestariksi, mikä oli kokeneen venäläiskuljettajan tavoite kauteen lähdettäessä.

Venäläisten erittäin harvinaisen kaksoisvoiton tällä tasolla varmisti Nikolay Gryazin, 20, joka ajoi vahvan kilpailun napaten uransa 19. EM-rallista kautta aikojen toisen palkintosijoituksen. Gryazin voitti viime syksynä soralla ajetun Latvian EM-rallin ja nyt tuli siis ensimmäinen EM-sarjan palkintosijoitus asfaltilta.

– Tämä oli meille hyvä ralli ja pääasiassa harjoitusta. Joissain kohdissa yritettiin hyökätä, mutta Alexey oli yksinkertaisesti nopeampi, Gryazin kommentoi.

Kolmanneksi ajaneelle Fabian Kreimille, 25, uran neljäs EM-ralli toi ensimmäisen palkintosijoituksen. Saksalaiskuljettajan palkintosijoitusta saattaa kuitenkin uhata aikasakko.

– Poliisi pysäytti meidät, siinä meni aikaa joitakin minuutteja, ja myöhästyimme erikoiskokeen lähdöstä, Kreim harmitteli.

Neljänneksi sijoittunut Jose Antonio Suarez hävisi Kreimille 18,9 sekuntia, mutta espanjalainen saattaa nousta vielä kärkikolmikkoon mikäli Kreimille tuomitaan myöhästymisestä aikasakko. Uransa ensimmäisen asfalttirallin ajanut Miika Hokkanen sijoittui alle 27-vuotiaiden junioreiden luokassa kuudenneksi ja nappasi näin ollen ensimmäiset EM-pisteensä.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Alexey Lukyanuk (Ford) 2.06.23,6
2) Nikolay Gryazin (Skoda) + 51,4
3) Fabian Kreim (Skoda) + 1.29,5
4) Jose Antonio Suarez (Hyundai) + 1.48,4
5) Laurent Pellier (Peugeot) + 1.49,9
6) Grzegorz Grzyb (Skoda) + 2.04,5
7) Bruno Magalhaes (Skoda) + 2.21,1
8) Ivan Ares (Hyundai) + 2.23,1
9) Eyvind Brynildsen (Ford) + 2.25,9
10) Lukasz Habaj (Ford) + 3.07,4

Lukyanukin keskinopeus: 96,2 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Lukyanuk 10, Gryazin 2, Avcioglu 1, Pellier 1

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit