Maamme-laulu soimaan! Rovanperälle komea voitto vakuuttavan esityksen jälkeen

7.10.2018 / 16:12
Kalle Rovanperä johti Walesissa lähdöstä maaliin (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ovat voittaneet WRC2-luokan juuri hetki sitten päättyneessä Walesin MM-rallissa.

Voitto oli Kalle Rovanperälle, 18, MM-sarjassa ja WRC2-luokassa uran toinen. Tosin se ensimmäinen tuli viime vuonna Australiassa kilpailussa, missä Rovanperän lisäksi luokassa ei ollut muita kilpailijoita. Walesissa ei sen sijaan ollut kilpailijoista pulaa, olihan taso tämänvuotisessa Walesin MM-rallin WRC2-luokassa varsin kovatasoinen.

Kuluvan viikon maanantaina 18 vuotta täyttänyt Rovanperä debytoi MM-tasolla juuri vuosi sitten Walesissa, mutta silloin kyseessä oli enemmän ja vähemmän oppireissu. Tänä vuonna Rovanperä on taistellut WRC2-luokan kärkisijoista kaikissa MM-ralleissa joihin on osallistunut. Nyt Walesista tuli vuoden ensimmäinen täysosuma Monte Carlon ja Saksan kakkossijojen jälkeen. Suomessa heinäkuussa ylivoimainen johtoasema vaihtui neljänteen sijaan jousitusrikon seurauksena.

Walesissa Rovanperä nappasi luokan johtopaikan haltuunsa heti torstain avauserikoiskokeella ja perjantai-aamun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella puuppolalainen repäisi kolmen pohja-ajan myötä 39,2 sekunnin johtomarginaalin toisena olleeseen tallikaveriinsa Pontus Tidemandiin nähden. Tuossa vaiheessa kilpailun erikoiskokeesta olia jettu vasta alle viidennes!

Perjantain ja lauantain väliselle yötauolle Rovanperä saapui 58,6 sekunnin johtoasemassa ja myös lauantaina suomalainen oli luokan nopein kuljettaja kasvattaen kilpailun pisimpänä ajopäivänä eron Tidemandiin nähden jo yli minuuttiin. Sunnuntain viiden erikoiskokeen jälkeen maalissa Rovanperän voittomarginaali oli lopulta minuutti ja 34,2 sekuntia.

UrheiluUutiset.com onnittelee Kalle Rovanperää ja Jonne Halttusta komeasta voitosta!

Kalle Rovanperän MM-rallit ja WRC2-luokassa

Wales 2017 – 15.
Australia 2017 – 1.
Monte Carlo 2018 – 2.
Meksiko 2018 – 5.
Argentiina 2018 – Keskeytys
Suomi 2018 – 4.
Saksa 2018 – 2.
Wales 2018 – 1.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit