Määttälä tai Pöytälaakso, driftingin SM-kulta kahden kauppa – “Katsotaan mihin se riittää”

17.7.2019 / 08:55
Juha Pöytälaakso ja Niko Määttälä Jurvan finaalissa (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Driftingin SM-sarjan kausi ylitti puolivälin, kun kolmas osakilpailu ajettiin Jurvan Botniaringillä. Tuomaristolla oli jälleen tiukka paikka, kärkinelikon tykittäessä erittäin tasaisia startteja kaaviossa. Voittajaa saatiinkin edellisen osakilpailun tapaan jännittää aina palkintojenjakoon asti.

Mika Keski-Korpi aloitti päivän vahvasti keräämällä lajittelussa koko porukan korkeimmat pisteet 89,2. Perässä seurasi Ville Kaukonen 86,4 ja Juha Pöytälaakso 84,1 pisteellä. Kaaviovaiheessa neljän sakkiin ponnisti Keski-Korpi, Kaukonen, Pöytälaakso, sekä lajittelun nelonen Niko Määttälä. Tästä eteenpäin erot olivat kärkinelikon osalta todella pieniä.

Ensimmäisessä semifinaalissa Kaukonen pisti Pöytälaakson erittäin ahtaalle, mutta vuoden 2017 Suomen- ja Euroopan mestari piti kuitenkin pintansa ja selvitti tiensä finaaliin. Myös semifinaalin toisen parin välillä oli pienten marginaalien taistelu, jonka vei lopulta nimiinsä Määttälä.

Päivän kaksi viimeistä starttia kruunasivat päivän, eikä varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Pöytälaakso ja Määttälä kävivät hurjan kamppailun voitosta ja vaikka osa toivoikin jopa uusintastartteja, päättyi Botniaringin osakilpailu lopulta Pöytälaakson juhliin. Pronssifinaalin voittoon ajoi Kaukonen.

– Päivä meni ihan hyvin, niin kun nyt voitosta olettaa saattaakin. Ei ollut mitään tekniikkamurheita, paitsi ehkä finaalissa vähän perä luisti, mutta ei se haitannut suoritusta. Nyt ei vaan ihan ollut sellasta fiilistä ajamiseen, vasta kun finaalilähdöissä, Pöytälaakso kertasi päivää.

Määttälä jatkaa kolmen palkintosijoituksensa ansiosta SM-sarjan kärjessä viimeiseen osakilpailuun mentäessä, mutta mitä vain voi vielä mestaruuden suhteen tapahtua.

– Lähdetään hakemaan voittoa vikasta kisasta ja katsotaan sitten mihin se riittää. Vaatisi tosin myös Nikolta (Määttälä) pienen epäonnen, että meille mestaruus irtoaisi, Pöytälaakso päätti.

Driftingin SM-sarja huipentuu 24. elokuuta Seinäjoella ajettavaan kauden päätösosakilpailuun.

Pistetilanne 3/4 osakilpailua

1) Niko Määttälä (RadalleUA) 279
2) Juha Pöytälaakso (FPDA) 230
3) Mika Keski-Korpi (YlvUA) 208
4) Ville Kaukonen (LapUA) 195
5) Henri Haanpää (LapUA) 162
6) Jonathan Hast (FPDA) 154
7) Eemi Härmä (RadalleUA) 126
8) Lauri Heinonen (RadalleUA) 125
9) Petri Vinkka (ReiUA) 107
10) Eero Yli-Sipilä (HoMK/UA) 101

Teksti: Taneli Niinimäki, driftingin SM-sarjan tiedotus


Facebook kommentit