Mads Östbergin kauden avaus päättyi ennen kuin ehti edes alkaa

19.1.2019 / 15:06
Mads Östbergin taival Subarun ratissa päättyi lyhyeen (Kuva: Mads Östbergin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Mads Östbergin oli tarkoitus avata kilpailukautensa lauantaina Sigdalsrallissa, Norjan rallisarjan kauden avausosakilpailussa, mutta 119 MM-rallia urallaan ajaneen norjalaiskuljettajan kilpailu päättyi jo ennen ensimmäisen erikoiskokeen starttia.

Aiemmin tällä viikolla Mads Östberg tiedotti, että hän tulee kilpailemaan kaudella 2019 rallin MM-sarjassa uudessa WRC2 Pro -luokassa Citroen C3 R5 -autolla. Östberg kilpailee belgialaisen DG Sportin väreissä, joka saa tukea Citroenin tehdastallilta. Östbergin ensimmäinen MM-ralli on helmikuussa ajettava Ruotsin osakilpailu.

– Täytyy myöntää, että olin pettynyt, kun selvisi ettei minulla ole mahdollisuutta kilpailla rallin MM-sarjan korkeimmalla tasolla kaudella 2019. Ralli on minulle enemmän kuin työ, se on intohimo ja se on minulla veressä. Missään vaiheessa vaihtoehto ei ollut luovuttaa unelmieni suhteen, Östberg kommentoi tiedotteessaan.

Viime vuonna Östberg kilpaili Citroenin tehdastallissa kahdeksassa MM-rallissa sijoittuen kuljettajien loppupisteissä sijalle kymmenen. Kauden parhaat osakilpailusijoitukset tulivat Suomesta (toinen) ja Australiasta (kolmas). Östberg edusti Citroenin tehdastallia MM-sarjassa myös vuosina 2014-2015.

– Jaoin monia hienoja kokemuksia yhdessä Citroen Racingin kanssa kolmen yhteisen vuoden aikana ja se oli yksi tärkeimmistä syistä miksi päätin tarttua tähän tilaisuuteen, Östberg korostaa.

Östberg hyppää ensimmäisen kerran Citroen C3 R5 -auton rattiin Hadeland Rallissa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kyseessä on Norjan rallisarjan kauden toinen osakilpailu ja se toimii Östbergin “kenraalina” helmikuun puolivälissä ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten.

– Haaste on iso, minulla ei ole tästä autosta yhtään kokemusta ja ensimmäinen kilpailu lähestyy kovaa vauhtia. Ensimmäisenä keskitymme kehittämään autoa ja toivottavasti pystymme (tänä vuonna) tuomaan C3 R5 -autolle ensimmäisen WRC2-voiton. Yhdistämällä Citroen Racingin kokemuksen ja minun kokemuksen uskon, että se on myös mahdollista, Östberg vakuuttaa.

Östbergin oli tarkoitus avata kilpailukautensa tänään lauantaina Sigdalsrallissa, Norjan rallisarjan kauden avausosakilpailussa, oman tiimin Subaru Impreza WRX STi -autolla, mutta kilpailu päättyi keskeytykseen jo ennen ensimmäisen erikoiskokeen starttia. Testit autolla olivat jääneet 900 metriin ja se yhdistettynä huonoon tuuriin kostautui tällä kertaa.

– Jouduimme keskeyttämään ennen EK1:n starttia auton sisälle vuotaneen bensan takia. Toivottavasti huonot tuurit olivat tämän vuoden osalta tässä, Östberg harmitteli Twitter-tilillään.

Rallin MM-sarjan avausosakilpailu Monte Carlo käynnistyy torstaina 24. tammikuuta. Ruotsin MM-ralli on puolestaan ohjelmassa 14.-17. helmikuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit