Mäkinen nappasi talliinsa kovan tekijän – “Aivan kuten Yaris WRC, niin myös Ott ylittänyt kaikki odotukset”

18.10.2017 / 09:47
Ott Tänak on tänä vuonna ollut rallin MM-sarjassa hurjassa iskussa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racing nappasi rallin MM-sarjan syksyn 2017 kuljettajamarkkinoilta ehdottomasti toiseksi kovimman tarjolla olleen kuljettajan talliinsa ensi kaudeksi. Viime sunnuntaina 30 vuotta täyttänyt Ott Tänak on tänä vuonna ajanut ehdottomasti uransa parhaan kauden ja virolainen tähtää tosissaan rallin maailmanmestariksi tulevina vuosina.

Kun kuluvaa kautta rallin MM-sarjasta on ajamatta enää kaksi osakilpailua, Wales ja Australia, on M-Sportin Ott Tänak kuljettajien MM-sarjassa tallikaverinsa Sebastien Ogierin jälkeen toisena. Ennen kuluvaa kautta Tänakin paras sijoitus MM-sarjassa oli ollut viime vuoden kahdeksas sija, joten tasonnosto yhden vuoden aikana on ollut hurja.

– Hän edustaa täydellistä yhdistelmää nuoruutta, sekä kokemusta yhdessä oikeanlaisen henkisen asenteen kanssa ja tämä tarkoittaa sitä, että hän sopii talliimme erittäin hyvin. Aivan kuten Yaris WRC, niin myös Ott on ylittänyt tänä vuonna kaikki odotukset. Olenkin varma siitä, että yhteistyöstämme tulee vahva, Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoo tallin tiedotteessa.

Tänak ajoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa urallaan MM-rallin voittoon, kun hän oli ykkönen kesäkuussa Italiassa. Yksinkertaisesta osakilpailuvoittajasta tuli kaksinkertainen voittaja elokuussa Saksassa, eli Tänak on tänä vuonna yltänyt voittoihin niin soralla, kuin asfaltillakin. Lisäksi Tänak on napannut palkintosijoitukset Ruotsista (toinen), sekä Monte Carlosta, Argentiinasta ja Espanjasta (kolmas).

Toyota Gazoo Racing tiedotti keskiviikkona Tänakin sopimuksen lisäksi, että tallin nykykuljettajista Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi jatkavat myös ensi kaudella ja Toyota tulee osallistumaan jokaiseen MM-ralliin kolmen autokunnan voimin. Sen sijaan Juho Hänninen ei tiedotteen mukaan jatka Toyotalla kaudella 2018. Seuraavaksi rallimaailma jännittää kuljettajamarkkinoiden sen kovimman nimen, Ogierin, osoitetta kaudelle 2018.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit