MOTORSPORT

Männylle hyviä uutisia, Skoda korjattu kuntoon – “Ensimmäiset testit ajettu”

Marko Mänty pääsee osallistumaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin suunnitelmien mukaisesti. Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa sattuneessa rajussa ulosajossa pahoin vaurioitunut auto on korjattu onnistuneesti Männyn tiimin tallissa kuntoon.

Marko Männyn ja kartanlukija Joni Mäkelän voittotaistelu Seinäjoen SM-rallissa juhannusta edeltävänä viikonloppuna päättyi rajuun ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella. Yleiskilpailun kärkikolmikko oli ennen viimeistä erikoiskoetta 0,6 sekunnin sisällä järjestyksessä Eerik Pietarinen, Mänty ja Teemu Asunmaa. Kolmikosta Männyn kohtalona oli kokea ulosajo ja keskeytys, kun taas Asunmaa ajoi voittoon ja Pietarinen oli toinen.

– Pätkän alkupuolella pari risteystä meni vähän leveäksi, niissä tuli aikatappiota. Yritin ajaa menetettyä aikaa kiinni. Myöhemmin kurviin tullessa huomasin, että nyt on vauhtia liikaa. Pakko oli kuitenkin kääntää kurviin. Takapää valahti ojaan ja siellä oli tietenkin kivi, josta auto lähti kaatumaan, Mänty kommentoi ulosajoaan.

Auto kärsi ulosajossa isoja vaurioita ja kun Mänty oli ilmoittautunut mukaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin, niin oli selvää, että tiimin tallissa Kauhajoella edessä olivat kiireiset ajat remonttihommien parissa. Tasan kuukausi ulosajon jälkeen Facebookissa olikin sitten aika julkaista hyviä uutisia. Auto oli saatu korjattua kuntoon ja näin Mänty pääsee jatkamaan tulevaan koitokseen valmistautumistaan suunnitelmien mukaisesti.

– Kaadosta on nyt kulunut se tasan neljä viikkoa ja Skoda on testejä vaille valmis tulevaan Neste Ralliin, JTR-Racingin Facebook-sivulla kirjoitettiin lauantaina.

Eikä ensimmäisiä testejä tarvinnut kauan odottaa, sillä heti seuraavana päivänä Mänty oli jo hypännyt ratin taakse.

– Ensimmäiset 70 kilometriä testiä on nyt ajettu ja kaikki toimii niin kuin pitääkin. Tästä on nyt hyvä jatkaa valmistautumista Jyväskylää varten.

Mänty on rallin SM-sarjassa SM1-luokan pisteissä viiden ajetun osakilpailun jälkeen neljäntenä. Suomen MM-ralliin Mänty on osallistunut aiemmin vain kerran, Honda Integra Type-R -autolla vuonna 2003. Suomen MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstaina 26. heinäkuuta.

 

Kaadosta on nyt kulunut se tasan 4 viikkoa ja Skoda on testejä vaille valmis tulevaan Neste Ralliin. ?????

Julkaissut JTR Racing Lauantai 14. heinäkuu 2018

 

Lue myös! Männyn voittotaistelu päättyi rajuun ulosajoon – ”Ei tässä näin pitänyt käydä” (20.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com