MOTORSPORT

Mänty ei mieti taktiikoita Tampereen SM-rallin alla – “Mennään ihan fiilisten pohjalta”

Kauhajokelainen Marko Mänty lähtee viikonloppuna SM-rallikauden päättävään Tampereen Lake City Rallyyn SM1-luokan neljänneltä sijalta. Keskeytyksen vuoksi pisteettömäksi jäänyt edellinen SM-ralli Uudessakaupungissa teki Männyn mitalijahdista haastavan.

Kaksipäiväisessä rallikauden finaalissa kaikki on kuitenkin vielä mahdollista. Marko Mänty ja kartanlukija, nokialainen Joni Mäkelä, iskevät vielä kerran tällä kaudella JTR Racingin Skoda Fabia R5 -kisapirssin tulille tosimielellä perjantaina illansuussa Tampereella.

Edellisen SM-rallin keskeytyksen jälkeen Männyn mietteet kauden päätösrallia kohtaan olivat passiivisen varovaiset. Miehen ajatuksissa oli muuttaa koko kilvanajon taktiikkaa pitkänmatkan juoksun linjoille – alussa muita tarkkaillen ja lopussa kirivaihde päälle. Nyt kauden finaalirallin viikolla Mänty puhuu eri kielellä.

– Ajoin viime viikonloppuna Tamperetta valmistelevat testit. Viimeisillä vedoilla hain kisavauhtia ja kaikki tuntui hyvältä. Testipäivästä jäi hyvä maku. Auton viimeistelyhuollon jälkeen tuli sellainen tunne, että ihan tosissani aloin odottaa viikonlopun rallia, Mänty paljasti.

– Testien jälkeen olimme kartturin kanssa yhteyksissä ja siinä tuli puhetta myös Tampereen rallin taktiikasta. Mennäänkö perjantaista lauantaihin vauhtia nostaen, vain aloitetaanko heti täysillä. Kun asiasta oli heitetty pari lausetta, totesimme molemmat vanhojen kokemusten pohjalta, että turha meidän on etukäteen mitään taktiikka sopia. Tiedän, että kun pätkille on päästy, niin sen jälkeen mennään ihan fiilisten pohjalta. Jos on vaikeaa, niin liikutaan varovasti. Mutta jos kulkee hyvin, niin sitten annetaan mennä, Mänty kuvailee.

Kauden loppupisteitä Mänty on laskenut vain sen verran, että voitolla on vielä mahdollisuus pronssiin riippuen miten muut sijoittuvat.

– Yritetään mennä pari päivää rallia tarkasti turhia virheitä kartellen. Pakko se on kuitenkin tunnustaa, että kun kauden aikana olemme pystyneet ajamaan voitosta, niin siitä tavoitteesta ei ole syytä nytkään tinkiä. Ihmetellään sitten lauantai-iltana mitä meille jäi käteen ensimmäisestä SM1 -luokan kaudesta, Mänty päättää.

Teksti: JTR-Racingin tiedote
Kuva: JiiVee Korpela

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com