Mänty hyvässä vauhdissa Autoglym Rallissa, rengasrikko harmina – “Siihen kuivui palkintohaaveet”

18.7.2017 / 14:16
Marko Mänty ja Joni Mäkelä odottamassa erikoiskokeen starttia (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan viettäessä pitkää kesätaukoa useampikin SM-sarjan kuljettaja osallistui viime viikonloppuna Sastamalan ympäristössä kurvailtuun Autoglym Ralliin. Myös Kauhajoen Marko Mänty viritteli keskikesän ajotuntumaa vaativiksi todetuilla Sastamalan ralliteillä. Mänty ja kartturi Joni Mäkelä olivat Sastamalassa vahvasti kiinni palkintopallissa, mutta rengasrikko pilasi juhlatunnelman.

Marko Mänty avasi rallin terävästi. Kauhajokelainen täräytti Skoda Fabia R5 -autolla luokkansa pohja-ajan kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Seuraavilla erikoiskokeilla vauhti jatkui pohja-aikojen tuntumassa. Viiden erikoiskokeen jälkeen JTR Racingin nimissä liikkuva kisapirssi oli tuloslistalla kolmantena.

– Neljännellä pätkällä meillä oli alla vääränlaiset renkaat, jotka alkoivat menettää pitoa pätkän loppupuolella. Siellä jäimme kärjestä yli yhdeksän sekuntia. Seuraava pätkä tuli taas hyvin ja nousimme kolmanneksi, kuvaili Mänty tiukkaa kisaa palkintopallin paikasta.

– Kuudes pätkä lähti hyvin liikkeelle. Sitten hajosi rengas alle ja kun maalipäähän oli vielä matkaa liki 10 kilometriä, vaihdoimme renkaan pätkällä. Renkaanvaihdon jälkeen jouduimme vielä hitaamman auton taakse jumiin. Jäimme pätkän pohjista yli neljä minuuttia. Siihen kuivui palkintohaaveet, Mänty harmitteli.

Norjalaisen Ole Christian Veibyn voittaessa luokan, Mänty ja Mäkelä sijoittuivat sijalle viisi. Eroa voittajaan kertyi reilut neljä ja puoli minuuttia, eli ilman rengasrikkoa Mänty ja Mäkelä olisivat tapelleet palkintosijasta. Toiseksi sijoittunut japanilainen Hiroki Arai hävisi voittaja Veibylle minuutin ja 36 sekuntia.

– Vaikka lopputulos oli se mikä oli, niin kisa oli tosi hauska. Tiet olivat vaativat, mutta ne antoivat paljon. Vauhtimme oli hyvää siellä missä rokkasi ja ilman rengasrikkoa rokki olisi varmaan jatkunut viimeiselle pätkälle saakka. Renkaanvaihdon jälkeen kahdella viimeisellä pätkällä ei enää tultu ihan täysillä, Mänty kuvailee.

Seuraavan kerran Mänty ja Mäkelä nähdään erikoiskokeilla varmuudella syyskuun alkupuolella ajettavassa Uudenkaupungin SM-rallissa.

Teksti: Marko Männyn tiedote


Facebook kommentit