Mänty uhkuu kovaa itseluottamusta Uudenkaupungin SM-rallin aattona – “Otetaan Teemusta revanssia”

8.9.2017 / 14:52
Marko Mänty on SM1-luokan pisteissä viiden SM-rallin jälkeen kolmantena (Kuva: JiiVee Korpela).

[ A- ] / [ A+ ]

Kauhajoen Marko Mänty on valmistautunut huolella lauantaina ajettavaan rallin SM-sarjan kauden kuudenteen osakilpailuun. Uudenkaupungin ympäristön ralliteillä aina hyviin tuloksiin yltänyt Mänty haki itselleen, kartturi Joni Mäkelälle ja JTR Racingin Skoda Fabialle viimeiset viritykset viime viikonloppuna Pohjanmaa Rallin kahdeksalta erikoiskokeelta.

Nelikkoluokan kolmas sija Pohjanmaan kierrokselta ei kerro koko totuutta Marko Männyn syyskauden iskukyvystä.

– Pohjanmaa Ralli lähti matkaan mukavasti, mutta ensimmäisen kisapäivän viimeisellä pätkällä teimme turhan lenkin pellon kautta. Pimeän aikaan ajetulla pätkällä lisävalojen suuntaus oli pielessä. En nähnyt tietä oikein ja kun vauhtia oli siihen kohtaan liikaa, oli pakko laskea suoraan pellolle. Kesti melkein minuutin ennen kuin löysimme liittymän takaisin tielle. Kisan voittohaaveet jäivät sinne pellolle, Mänty kertaa tiedotteessaan.

Pohjanmaa Rallin toisena kisapäivänä Mänty päästeli kolmet pohja-ajat, kun urakkana oli neljä erikoiskoetta.

– Kun unohdetaan tuo pellolla käynti, niin Pohjanmaa Rallista jäi hyvä maku. Ajoimme koko kisan läpi samoilla renkailla. Sijoituksella ei ollut merkitystä. Saimme auton hyviin säätöihin Uudenkaupungin rallia varten. Oli hieno päästä vetämään kunnon kisa SM-rallin alle. Kyllä oikea ralli juuri ennen SM-kisaa on tehokkaampi testipaikka kuin joku harjoituspätkän sahaaminen, Mänty sanoo.

– Nyt kun auto on Pohjanmaa Rallin jäljiltä huollettu, niin oikein innolla odotan, että pääsemme vetäisemään Uudessakaupungissa kunnon kisaa.

Yhden päivän aikana ajettavat SM-rallin erikoiskokeet ovat Männyn mieleen.

– Olen aina tykännyt Uudenkaupungin ralliteistä. Yleensä, kun olen maaliin saakka selvinnyt, olen voittanut siellä. Silloin kun tekniikka on jättänyt reitin varrelle, se on tainnut poikkeuksetta tapahtua johtopaikalta. Asunmaan Teemu voitti Pohjanmaan kisan. Otetaan Teemusta revanssia ja kun otetaan mukaan kaikki muut nelikkokuskit, niin eikö me saada lauantaina aikaiseksi oikein mahtava SM-ralli, Mänty viritteli.

Teksti: JTR Racingin tiedote


Facebook kommentit